Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Ακόμα πιο κοντά Ελλάδα – Αραβικές χώρες: Μνημόνιο κατανόησης Ελλάδας – Αραβικού Συνδέσμου
[Σκάϊ]: Ακόμα πιο κοντά Ελλάδα – Αραβικές χώρες: Μνημόνιο κατανόησης Ελλάδας – Αραβικού Συνδέσμου

[Σκάϊ]: Ακόμα πιο κοντά Ελλάδα – Αραβικές χώρες: Μνημόνιο κατανόησης Ελλάδας – Αραβικού Συνδέσμου

Μήνυμα Δένδια: «σήμερα με τον Αραβικό Σύνδεσμο, αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις, με χώρες της περιοχής μας και έθνη που δεν ανήκουν στον Αραβικό Σύνδεσμο, αλλά μέσω των ενεργειών τους, αποτελούν μία πολύ σοβαρή απειλή στην σταθερότητα της περιοχής».

Ακόμα εγγύτερα έρχονται Ελλάδα και Αραβικές χώρες, καθώς την Τρίτη υπεγράφη Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και του Αραβικού Συνδέσμου, ανοίγοντας ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και όλα τα αραβικά κράτη.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γιτ και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τον κ. Γκιτ να επιφυλάσσει πολύ θερμή υποδοχή στον υπουργό Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας ξεκινώντας στα αραβικά την ομιλία του με τη φράση «Αγαπητέ φίλε, σε ευχαριστώ πολύ», τόνισε προς τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου ότι «η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας αποτελεί το επιστέγασμα των κοινών μας προσπαθειών, δημιουργεί τις βάσεις για την ενίσχυση των πολιτικών διαβουλεύσεων και ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ του Αραβικού Συνδέσμου και της Ελλάδας, καθώς επίσης και μεταξύ της Ελλάδας και των αραβικών κρατών».
Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, τονίζοντας ότι «σήμερα με τον Αραβικό Σύνδεσμο, αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις, με χώρες της περιοχής μας και έθνη που δεν ανήκουν στον Αραβικό Σύνδεσμο, αλλά μέσω των ενεργειών τους, αποτελούν μία πολύ σοβαρή απειλή στην σταθερότητα της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!