Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Αγγλία: Έρευνα αποκάλυψε την στιγμή που έλαμψαν τα πρώτα αστέρια του σύμπαντος
[Σκάϊ]: Αγγλία: Έρευνα αποκάλυψε την στιγμή που έλαμψαν τα πρώτα αστέρια του σύμπαντος

[Σκάϊ]: Αγγλία: Έρευνα αποκάλυψε την στιγμή που έλαμψαν τα πρώτα αστέρια του σύμπαντος

Το «Cosmic dawn», είναι ο όρος που χρησιμοποιείται ευρέως από τους επιστήμονες για να περιγράψει τη στιγμή που τα πρώτα αστέρια στο σύμπαν άρχισαν να εκπέμπουν φως. Όπως προκύπτει από μια νέα μελέτη αυτό συνέβη μεταξύ 250 και 350 εκατομμυρίων ετών μετά το Big Bang

Το «Cosmic dawn», είναι ο όρος που χρησιμοποιείται ευρέως από τους επιστήμονες για να περιγράψει τη στιγμή που τα πρώτα αστέρια στο σύμπαν άρχισαν να εκπέμπουν φως. Όπως προκύπτει από μια νέα μελέτη αυτό συνέβη μεταξύ 250 και 350 εκατομμυρίων ετών μετά το Big Bang, .

Μελετώντας εικόνες τηλεσκοπίου Hubble από γαλαξίες 550 εκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang, επέτρεψε στους εμπειρογνώμονες του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και του Cambridge να υπολογίσουν την ηλικία των παλαιότερων αστεριών σε αυτούς τους γαλαξίες και με τη σειρά τους να εκτιμήσουν τον χρόνο της που συνέβη το περίφημο «Cosmic dawn».

Η ομάδα λέει ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Νοέμβριο, θα είναι ικανό να παρατηρήσει το πρώτο φως από αυτά τα αστέρια. Πρόκειται να εντοπίσουν την πρώτη στιγμή ύπαρξης γαλαξιακού φωτός κοιτώντας πίσω στις «σκοτεινές» εποχές του σύμπαντος

Τα αστέρια θα είναι σημαντικά μεγαλύτερα, θα λάμπουν πολύ πιο φωτεινά δημιουργώντας ένα είδος «κοσμικής παράστασης πυροτεχνημάτων», δήλωσε η ομάδα.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Monthly Notices of the Royal Astronomical Society», περιελάμβανε τη μελέτη έξι από τους πιο απομακρυσμένους γαλαξίες που είναι σήμερα γνωστοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!