Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Αυξημένα τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία το πρώτο 9μηνο του 2021
[Σκάϊ]: Αυξημένα τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία το πρώτο 9μηνο του 2021

[Σκάϊ]: Αυξημένα τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία το πρώτο 9μηνο του 2021

Σύμφωνα με έρευνα, το κίνημα me too, to 47% απάντησε ότι έχει βοηθήσει πολύ στο να μιλάμε για τέτοια θέματα, το 17% πάρα πολύ και το 25% μέτρια.

Το πρώτο 9μηνο του 2021 καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία 5.857 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, περισσότερα από ότι ολόκληρο το 2020 και το 2019, οπότε και καταγράφηκαν 5.413 και 5.221 καταγγελίες, αντίστοιχα. Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Κακοποίηση και κοινωνικές αντιλήψεις», που συνδιοργάνωσαν η AID-Alternative Innovative Development και η Πολιτική Δύναμη Γυναικών.

Στη σύντομη παρέμβασή της η υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα, επισήμανε ότι δεν φτάνει η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και πρέπει να αγωνιζόμαστε σε καθημερινή βάση για την εξάλειψη του φαινομένου. Πρόσθεσε ότι στη χώρα μας λειτουργούν 43 συμβουλευτικά κέντρα που προσφέρουν δωρεάν νομική, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη στις γυναίκες θύματα βίας. Πλέον, παρέχουν και εργασιακή στήριξη, καθώς μεγάλο ποσοστό των γυναικών που καταφεύγουν σε αυτές τις δομές είναι άνεργες.

Η κ. Συρεγγέλα υπογράμμισε ότι σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 19 ξενώνες φιλοξενίας, καθώς και η τηλεφωνική γραμμή 15900.

Αναφέρθηκε στην καμπάνια για την αντιμετώπιση της βίας για να επισημάνει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να δίνουν σημασία στις λέξεις όπως “συγνώμη” και “δεν θα ξαναγίνει”, αλλά στις πράξεις των δραστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!