Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Αυστρία: “Αντιτρομοκρατικό πακέτο” σχεδιάζει η κυβέρνηση
[Σκάϊ]: Αυστρία: “Αντιτρομοκρατικό πακέτο” σχεδιάζει η κυβέρνηση

[Σκάϊ]: Αυστρία: “Αντιτρομοκρατικό πακέτο” σχεδιάζει η κυβέρνηση

Εξτρεμιστικοί σύλλογοι και χώροι λατρείας θα πρέπει να μπορούν να κλείνονται πιο εύκολα σε περίπτωση τρομοκρατικής προπαγάνδας.

Μετά την ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της προπερασμένης Δευτέρας 2 Νοεμβρίου στο κέντρο της Βιέννης, με πέντε νεκρούς – ανάμεσά τους ο δράστης – και 23 τραυματίες, η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων προανήγγειλε το μεσημέρι ένα νέο “αντιτρομοκρατικό πακέτο”, που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την προληπτική ηλεκτρονική παρακολούθηση επικίνδυνων ατόμων που έχουν αποφυλακιστεί, όπως επίσης και την αποκαλούμενη “προληπτική κράτηση”.

Περαιτέρω σημεία αφορούν τη δυνατότητα ανάκλησης της αυστριακής υπηκοότητας μετά από τρομοκρατική καταδίκη, αφαίρεση άδειας οδήγησης και αυστηρότερους νόμους για όπλα, καθώς και „επέκταση ποινικού αδικήματος για την αποτελεσματική καταπολέμηση του θρησκευτικά υποκινούμενου πολιτικού εξτρεμισμού (πολιτικό Ισλάμ)”.

Εξτρεμιστικοί σύλλογοι και χώροι λατρείας θα πρέπει να μπορούν να κλείνονται πιο εύκολα σε περίπτωση τρομοκρατικής προπαγάνδας, και επιπλέον, πρέπει να υπάρξει δεσμοποίηση της δικαιοδοσίας των εισαγγελέων και των δικαστηρίων για τρομοκρατικές υποθέσεις.

Η δικαστική εποπτεία καταδικασθέντων ατόμων πρέπει επίσης να επεκταθεί με αυξημένες υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων για τις υπηρεσίες δοκιμασίας και τα ιδρύματα αποριζοσπαστικοποίησης. Κρατικές και άλλες παροχές πρέπει να καταργούνται – στο μέτρο του δυνατού – μετά από καταδίκη για τρομοκρατικό αδίκημα.

Με την επέκταση του νόμου περί συμβόλων, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει την εξάπλωση εξτρεμιστικών ιδεών και ένας „ενιαίος κατάλογος ιμάμηδων” θα πρέπει να καθιστά δυνατό το κλείσιμο χώρων λατρείας σε περίπτωση τρομοκρατικής προπαγάνδας, αναφέρεται στο σχετικό σχέδιο του “αντιτρομοκρατικού πακέτου”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!