Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Αφγανιστάν – Πηγές: Άγρια σύγκρουση μεταξύ των Ταλιμπάν – «Εξαφανίστηκε» ο αντιπρόεδρος
[Σκάϊ]: Αφγανιστάν – Πηγές: Άγρια σύγκρουση μεταξύ των Ταλιμπάν  – «Εξαφανίστηκε» ο αντιπρόεδρος

[Σκάϊ]: Αφγανιστάν – Πηγές: Άγρια σύγκρουση μεταξύ των Ταλιμπάν – «Εξαφανίστηκε» ο αντιπρόεδρος

Μία πηγή των Ταλιμπάν είπε στο BBC Pashto ότι ο Μουλά Μπαραντάρ και ο Χαλίλ ουρ Ραχμάν Χακάνι – υπουργός για τους πρόσφυγες και εξέχουσα προσωπικότητα στο ένοπλο δίκτυο Χακάνι – αντάλλαξαν «βαριές κουβέντες», ενώ οι οπαδοί τους τσακώθηκαν μεταξύ τους

Μεγάλη σύγκρουση φαίνεται να ξέσπασε μεταξύ των ηγετών των Ταλιμπάν για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στο Αφγανιστάν, ανέφεραν στο BBC υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Ταλιμπάν. Η διαμάχη μεταξύ του συνιδρυτή της ομάδας Μουλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ και ενός μέλους του υπουργικού συμβουλίου συνέβη στο προεδρικό μέγαρο, ανέφεραν.
Υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για διαφωνίες εντός της ηγεσίας των Ταλιμπάν από τότε που ο Μπαραντάρ… εξαφανίστηκε από προσώπου γης τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες επισήμως διαψεύστηκαν.
Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν τον περασμένο μήνα και έκτοτε κήρυξαν τη χώρα «Ισλαμικό Εμιράτο». Το νέο τους προσωρινό υπουργικό συμβούλιο συνίσταται αποκλειστικά από άνδρες και ανώτερα στελέχη των Ταλιμπάν, μερικοί από τους οποίους είναι διαβόητοι για τις επιθέσεις στις αμερικανικές δυνάμεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Μία πηγή των Ταλιμπάν είπε στο BBC Pashto ότι ο Μπαραντάρ και ο Χαλίλ ουρ Ραχμάν Χακάνι – υπουργός για τους πρόσφυγες και εξέχουσα προσωπικότητα στο ένοπλο δίκτυο Χακάνι – αντάλλαξαν «βαριές κουβέντες», ενώ οι οπαδοί τους τσακώθηκαν μεταξύ τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!