Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: ΑΑΔΕ: Έρχεται φόρος κατά προσέγγιση- Ποιους αφορά και πώς λειτουργεί
[Σκάϊ]: ΑΑΔΕ: Έρχεται φόρος κατά προσέγγιση- Ποιους αφορά και πώς λειτουργεί

[Σκάϊ]: ΑΑΔΕ: Έρχεται φόρος κατά προσέγγιση- Ποιους αφορά και πώς λειτουργεί

Οσοι δεν σπεύσουν στην εφορία θα ξεκινήσει ο υπολογισμός του φόρου κατ’ εκτίμηση και εν συνεχεία θα αποστείλουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα στους φορολογουμένους.

Την αποστολή χιλιάδων εκκαθαριστικών σημειωμάτων σε φορολογουμένους που ξέχασαν να δηλώσουν τα εισοδήματα του 2014 σχεδιάζει η φορολογική διοίκηση.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή , με εγκύκλιο που εξέδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής δίνει εντολή στις εφορίες να προσδιορίσουν τον οφειλόμενο φόρο κατ’ εκτίμηση και να στείλουν τον λογαριασμό στους υπόχρεους φορολογουμένους, που εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις να μην έχουν δηλώσει εισοδήματα που απέκτησαν το 2014, καθώς στα τέλη του έτους οι σχετικές υποθέσεις παραγράφονται. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα η ΑΑΔΕ εντόπισε περίπου 100.000 φορολογουμένους να μην έχουν δηλώσει με τη φορολογική δήλωση που υπέβαλαν το 2015 εισοδήματα από αναδρομικά συντάξεων, συντάξεις από το εξωτερικό, εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb.

Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν λάβει ήδη email από την ΑΑΔΕ με το οποίο καλούνται να υποβάλουν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις πριν η εφορία τους βεβαιώσει τον φόρο για τα αδήλωτα εισοδήματα. Οσοι δεν σπεύσουν στην εφορία θα ξεκινήσει ο υπολογισμός του φόρου κατ’ εκτίμηση και εν συνεχεία θα αποστείλουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα στους φορολογουμένους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του διοικητή της ΑΑΔΕ:

1. Για το φορολογικό έτος 2014 στις περιπτώσεις που κάποια φυσικά πρόσωπα, παρά την υποχρέωσή τους να υποβάλουν φορολογική δήλωση εντός του 2015, δεν την υπέβαλαν, εκδίδεται πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με την προϋπόθεση ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η φορολογική διοίκηση προκύπτει:

α) φορολογητέα ύλη για τον κατ’ εκτίμηση προσδιορισμό της φορολογικής υποχρέωσης,

β) ποσό φόρου προς καταβολή και

γ) ότι το ποσό προς βεβαίωση για τον φορολογούμενο υπερβαίνει το ποσό των 30 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!