Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Βρετανία: Σπάνιο είδος αράχνης μπλοκάρει την κατασκευή του μεγαλύτερου θεματικού πάρκου της χώρας
[Reader]: Βρετανία: Σπάνιο είδος αράχνης μπλοκάρει την κατασκευή του μεγαλύτερου θεματικού πάρκου της χώρας

[Reader]: Βρετανία: Σπάνιο είδος αράχνης μπλοκάρει την κατασκευή του μεγαλύτερου θεματικού πάρκου της χώρας

Το απειλούμενο με εξαφάνιση έντομο βρέθηκε σε βάλτο του Λονδίνου, όπου πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του θερέτρου.

Οι οικολόγοι υπέβαλαν αίτηση στην κυβέρνηση ώστε να προστατεύσει την περιοχή 465 εκταρίων στη χερσόνησο Swanscombe στο Κεντ, αναφέρει η Mirror.

Η συγκεκριμένη αράχνη εντοπίζεται σε μία μόνο άλλη τοποθεσία στη Βρετανία και είναι μεταξύ εκατοντάδων ειδών που απειλούνται.

Τα σχέδια για το άνοιγμα του θεματικού πάρκου μέχρι το 2024 έχουν σταματήσει, ενώ η Natural England θεωρεί ότι η αίτηση για τον χαρακτηρισμό του ελώδους χώρου αποτελεί χώρο ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος, απαγορεύοντας να γίνει οποιαδήποτε εργασία μπορεί να βλάψει τα σπάνια είδη του.

Στον χώρο προβλέπεται η ανάπτυξη δύο θεματικών πάρκων, ενός πάρκου νερού, συνεδριακού κέντρου και εγκαταστάσεων ηλεκτρονικών αθλημάτων.

Το θεματικό πάρκο θα δημιουργήσει 30.000 θέσεις εργασίας και θα εμπνέεται από παραστάσεις από τα στούντιο του BBC, τα στούντιο ITV και την Paramount Pictures, παράλληλα με ξενοδοχεία, εστιατόρια και συνεδριακό κέντρο, λένε οι χρηματοδότες του.

Όταν ολοκληρωθεί, θα είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταλαμβάνοντας μια έκταση 535 στρεμμάτων, το ισοδύναμο 136 σταδίων του Γουέμπλεϊ.

Περίπου το 70% των αξιοθέατων είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τον απρόβλεπτο αγγλικό καιρό.

Ένας εκπρόσωπος του Buglife πρόσθεσε: «Είναι το σπίτι των νυχτολούλουδων, των κούκων, των ελών και ενός ακμάζοντος πληθυσμού κοινών σαυρών, χάρη στη σειρά πλούσιων οικοτόπων, καθώς άφθονες μέλισσες, πεταλούδες και σκαθάρια ζουν εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!