Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Βουλή: «Ναι» στο νομοσχέδιο για τα Rafale από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση
[Reader]: Βουλή: «Ναι» στο νομοσχέδιο για τα Rafale από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση

[Reader]: Βουλή: «Ναι» στο νομοσχέδιο για τα Rafale από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση

Υπέρ του νομοσχεδίου ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε επιφυλαχτεί να τοποθετηθεί, τελικά ανακοίνωσε ότι αν και εξακολουθεί να έχει πολλές επιφυλάξεις σχετικά με τις συμβάσεις θα ταχθεί θετικά επί της αρχής. Το ΚΙΝΑΛ, και αυτό έχει μια σειρά παρατηρήσεων, αλλά θα ψηφίσει «υπέρ της προμήθειας των αεροσκαφών», όπως και η Ελληνική Λύση. Αντίθετα θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο το ΚΚΕ και το ΜέΡA25, που είχε εκφράσει επιφύλαξη στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής.

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Μακάριος Λαζαρίδης, υποστηρίζοντας το νομοσχέδιο, τόνισε πως «αυτή τη στιγμή, η αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale και των όπλων που θα ενσωματώνουν είναι για την Άμυνά μας ό,τι είναι το εμβόλιο για την πανδημία», καθώς μας παρέχουν την ευκαιρία «να αλλάξουμε τους όρους απέναντι στην αντιμετώπιση εκείνου που εκστομίζει καθημερινά προκλήσεις και απειλές. Να αποκτήσουμε ένα στρατηγικά κατάλληλο όπλο “κομμένο και ραμμένο” στις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας. Να ανατρέψουμε θετικά για εμάς τις ποιοτικές ισορροπίες σε Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο και Μέση Ανατολή».

Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα ανέκαθεν επεδίωκε και επιδιώκει την ειρήνη. Αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι τι επιδιώκει ο εξ ανατολών γείτονας. Ειδικά τώρα που ο προσωπικός νέο-οθωμανικός μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογάν μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς». Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο Μακάριος Λαζαρίδης, «επιλέγουμε, στον παραλογισμό των απειλών, να απαντάμε με ενδυνάμωση της αποτρεπτικής μας ισχύος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!