Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Volkswagen και Siemens προσφέρουν βοήθεια 5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των προσφύγων στη Μόρια
[Reader]: Volkswagen και Siemens προσφέρουν βοήθεια 5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των προσφύγων στη Μόρια

[Reader]: Volkswagen και Siemens προσφέρουν βοήθεια 5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των προσφύγων στη Μόρια

Με ένα σημαντικό ποσό της τάξης των 5.000.000 ευρώ, οι Volkswagen και Siemens ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν το ανθρωπιστικό έργο για την υποστήριξη των προσφύγων, μετά την καταστροφή της δομής φιλοξενίας στη Μόρια της Λέσβου.

Τα χρήματα θα διατεθούν στον γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος μέσω των δομών του θα φροντίσει ώστε να παρασχεθούν τα πρώτα απαραίτητα για τη σίτιση και την ασφαλή διαβίωση των προσφύγων στις νέες δομές.

Το χρονικό της καταστροφής

Η καταστροφή της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της 8ης προς 9η Σεπτεμβρίου 2020, όταν πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό (35 άτομα) ή είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές των κρουσμάτων (περισσότεροι από 90), αρνήθηκαν να μπουν σε απομόνωση.

Ακολούθησαν συγκρούσεις με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που τους ωθούσαν έξω από τον καταυλισμό. Η σύγκρουση αυτή κάποια στιγμή πήρε φυλετικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να μπουν φωτιές οι οποίες σύντομα και λόγω του δυνατού ανέμου πήρε διαστάσεις.

Η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική, το νησί της Λέσβου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και 13.000 περίπου πρόσφυγες βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο. Η προσπάθεια για προσωρινή φιλοξενία τους σε σκηνές στην τοποθεσία Καρά Τεπέ αλλά και σε πλοία του πολεμικού ναυτικού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η νέα προσωρινή δομή φιλοξενίας των προσφύγων από την κατεστραμμένη Μόρια, βρίσκεται στην περιοχή Καρά Τεπέ της Λέσβου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!