Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Βίντεο Ντοκουμέντο: Συμμορία ανηλίκων χτυπά με απίστευτη αγριότητα νεαρό για να ένα κινητό στο Σύνταγμα
[Reader]: Βίντεο Ντοκουμέντο: Συμμορία ανηλίκων χτυπά με απίστευτη αγριότητα νεαρό για να ένα κινητό στο Σύνταγμα

[Reader]: Βίντεο Ντοκουμέντο: Συμμορία ανηλίκων χτυπά με απίστευτη αγριότητα νεαρό για να ένα κινητό στο Σύνταγμα

Σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, διακρίνονται αρκετά μέλη της συμμορίας στην πλειοψηφία τους ανήλικοι να έχουν απομονώσει και να ξυλοκοπούν με πρωτοφανή αγριότητα και βιαιότητα, ο ένας μετά τον άλλο ένα επίσης ανήλικο άτομο προκειμένου ν’ αποσπάσουν το κινητό που είχε στην τσάντα του.

Το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι το συμβάν λαμβάνεις χώρα στα σκαλάκια της πλατείας Συντάγματος, ακριβώς έξω από το μετρό.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκδώσει ανακοίνωση τη σύλληψη της πολυμελούς συμμορίας που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση συνελήφθησαν 26 άτομα (22 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί) από τους οποίους οι 21 είναι ανήλικοι.

Τα μέλη της συμμορίας δρούσαν κυρίως στην Πλατεία Συντάγματος, την Πλατεία Λαού, το Θησείο και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.

Για τη διάπραξη των ληστειών ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi). Αρχικά συγκεντρώνονταν σε ομάδες σε διάφορα κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπου εντόπιζαν τα υποψήφια «θύματά» τους, επιλέγοντας σε πολλές περιπτώσεις ανήλικα άτομα.

Ακολούθως κάποια από τα μέλη της ομάδας χρησιμοποιώντας βία και ιδιαίτερη σκληρότητα αφαιρούσαν από τους παθόντες κινητά τηλέφωνά, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι» για τον εντοπισμό τυχόν αστυνομικών και την αποφυγή σύλληψής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!