Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Reader]: Tζο Μπάιντεν, ένας «αυτοκινητάς» στον Λευκό Οίκο (pics & vid)
[Reader]: Tζο Μπάιντεν, ένας «αυτοκινητάς» στον Λευκό Οίκο (pics & vid)

[Reader]: Tζο Μπάιντεν, ένας «αυτοκινητάς» στον Λευκό Οίκο (pics & vid)

ε λίγες ημέρες ορκίζεται ο Τζο Μπάιντεν Πρόεδρος των ΗΠΑ και μία από τις προτεραιότητές του θα είναι και η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Ο συγκεκριμένος κλάδος δεινοπάθησε επί κυβέρνησης Τραμπ εξαιτίας και του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ, Ευρώπης και Κίνας, οπότε ο νέος κάτοικος του Λευκού Οίκου έχει θέσει ως στόχο να τον επαναφέρει σε μία κανονικότητα. Ο Μπάιντεν έχει και έναν λόγο παραπάνω για να το κάνει, καθώς δηλώνει φανατικός φίλος της οδήγησης και των γρήγορων μοντέλων μεγάλου κυβισμού, ενώ ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης μεγάλης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και ο ίδιος ανδρώθηκε μέσα σε αυτήν.

Ο 78χρονος υπήρξε επίσης Αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Ομπάμα, που στήριξε έμπρακτα την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία την περίοδο της οικονομικής κρίσης με «ενέσεις» δισεκατομμυρίων χάρη στις οποίες διασώθηκαν οι δύο από τους τρεις ‘’Βig Three’’ ομίλους με έδρα το Ντιτρόιτ, δηλαδή η General Motors, η FiatChrysler (FCA) και η Ford. Επί κυβέρνησης Τραμπ είναι γεγονός ότι είχε αυξηθεί –μέχρι να ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού- ο αριθμός των εργαζομένων στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ, ωστόσο ανάλογη αύξηση είχε σημειωθεί και επί Ομπάμα.

Η συμφωνία του Τραμπ με το Μεξικό, όπου λειτουργούν αρκετά εργοστάσια αυτοκινήτων με προορισμό τις ΗΠΑ, συνέβαλε στη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οπότε δεν πρόκειται να την πειράξει ο Μπάιντεν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!