Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Το Twitter έκλεισε οριστικά τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ – «Εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας»
[Reader]: Το Twitter έκλεισε οριστικά τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ – «Εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας»

[Reader]: Το Twitter έκλεισε οριστικά τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ – «Εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας»

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί πλέον να εκφράζει τις απόψεις του μέσω του Twitte,r αφού η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ανέστειλε μόνιμα τη λειτουργία του λογαριασμού του.

Ο λόγος της αναστολής είναι όπως αναφέρεται ο «κίνδυνος περαιτέρω υποκίνησης βίας», μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

«Έπειτα από διεξοδική εξέταση πρόσφατων αναρτήσεων στον λογαριασμό realDonaldTrump και του πλαισίου τους αναστείλαμε μόνιμα τον λογαριασμό εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας.

Το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν επίσης αναστείλει τη λειτουργία των λογαριασμών του προέδρου στις πλατφόρμες τους επ’ αόριστον.

Στράφηκε … αλλού ο Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τη διεύθυνση του Twitter ότι «απαγορεύει» την «ελευθερία του λόγου», λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται μόνιμα η λειτουργία του προσωπικού του λογαριασμού του (@realdonaldtrump).

«Όπως προειδοποιούσα εδώ και πολύ καιρό, το Twitter πάει ολοένα πιο μακριά στην απαγόρευση της ελευθερίας του λόγου», υποστήριξε ο Τραμπ σε μια σειρά αναρτήσεών του στον επίσημο λογαριασμό της προεδρίας (@POTUS). Κατηγόρησε μάλιστα «υπάλληλους του Twitter» ότι «σε συντονισμό με τους Δημοκρατικούς και τη ριζοσπαστική αριστερά» ανέστειλαν τη λειτουργία του λογαριασμού του για να «φιμώσουν» τον ίδιο όπως και «εσάς, τους 75.000.000 μεγάλους πατριώτες που με ψηφίσατε».

Υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει να «μας φιμώσουν» κα, αφού έκρινε ότι η εταιρεία προωθεί κάποιο υποτιθέμενο «πρόγραμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς», πρόσθεσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα.

Λίγη ώρα αφού αναρτήθηκαν, τα μηνύματα αυτά του αφαιρέθηκαν από τον επίσημο λογαριασμό της αμερικανικής προεδρίας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!