Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Τσίπρας για την ημέρα των Προσφύγων: Η αλληλεγγύη, η στήριξη στο συνάνθρωπο τα αντισώματα απέναντι στο δηλητήριο του μίσους
[Reader]: Τσίπρας για την ημέρα των Προσφύγων: Η αλληλεγγύη, η στήριξη στο συνάνθρωπο τα αντισώματα απέναντι στο δηλητήριο του μίσους

[Reader]: Τσίπρας για την ημέρα των Προσφύγων: Η αλληλεγγύη, η στήριξη στο συνάνθρωπο τα αντισώματα απέναντι στο δηλητήριο του μίσους

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στην ανάρτηση του:

Πρόσφατα μείναμε σπίτια μας για να προστατέψουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε. Κάποιοι άλλοι όμως, εγκαταλείπουν σπίτια, πόλεις και πατρίδα ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Γιατί ο κίνδυνος γεννά τις στιγμές που μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε θυσία.

Να διασχίσεις θάλασσες και βουνά. Να περπατήσεις δεκάδες χιλιόμετρα με ένα μωρό στα χέρια. Για να προσφέρεις ασφάλεια και ελπίδα σε αυτούς που αγαπάς.

Στη μάχη απέναντι στην πανδημία, έχουμε όπλο μας την επιστήμη, την εξέλιξη και την τεχνολογία και θα νικήσουμε τον ιό. Έχουμε στο πλευρό μας τα φωτεινότερα μυαλά του πλανήτη, που σε κάποιο εργαστήριο σε κάποια γωνιά του κόσμου, θα μας δώσουν τη λύση στο συλλογικό μας πρόβλημα.

Όμως γι’ αυτούς που ξεριζώνονται από τον τόπο τους, η απάντηση στο πρόβλημά τους δεν βρίσκεται σε κανένα εργαστήριο.

Βρίσκεται μέσα στην καθεμία και τον καθένα από ‘μας. Η αλληλεγγύη, η στήριξη στο συνάνθρωπο, η προσφορά ακόμα και από το υστέρημά σου σε όποιον το έχει ανάγκη, δεν είναι απλά όμορφες λέξεις.

Είναι τα συλλογικά μας αντισώματα απέναντι στο δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού που διαβρώνει τις κοινωνίες μας.

Είναι ο πλούτος ενός λαού που ξέρει τι θα πει ξεριζωμός. Ενός λαού που δεν ξεχνά ότι κάποτε οι κραυγές από τις βάρκες των κυνηγημένων στο Αιγαίο δεν ακούγονταν στα αραβικά ή τα αγγλικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!