Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Τουρκία: Ο Ερντογάν θυμήθηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα – Ετοιμάζει σχέδιο με έμφαση στην ελευθερία της έκφρασης
[Reader]: Τουρκία: Ο Ερντογάν θυμήθηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα – Ετοιμάζει σχέδιο με έμφαση στην ελευθερία της έκφρασης

[Reader]: Τουρκία: Ο Ερντογάν θυμήθηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα – Ετοιμάζει σχέδιο με έμφαση στην ελευθερία της έκφρασης

Οι εξαγγελίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ένα «Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», με έμφαση στην «ελευθερία της έκφρασης και το κράτος δικαίου» έρχονται λίγες εβδομάδες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες κατά την διάρκεια της οποίας οι ευρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν έναν «οδικό χάρτη» για το μέλλον των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Οι σχέσεις της Άγκυρας με τις δυτικές χώρες έχουν επιδεινωθεί από το 2016, μετά τα εκτεταμένα πογκρόμ που οργάνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά της αντιπολίτευσης, των διαφωνούντων, των μέσων ενημέρωσης, της κοινωνίας των πολιτών στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος, διώξεις που οδήγησαν σε έκπτωση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών καθώς και του κράτους δικαίου στην Τουρκία.

Ο φιλάνθρωπος Οσμάν Καβαλά , φυλακισμένος από το 2017, και ο πρώην ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP ,Σελαχατίν Ντεμιρτάς έχουν γίνει τα σύμβολα της γενικευμένης καταστολής, της αυταρχικής εκτροπής για την οποία κατηγορείται ο τούρκος πρόεδρος από την αντιπολίτευση και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εξαγγελίες Ερντογάν έγιναν δεκτές με δυσπιστία από την αντιπολίτευση.

Ο κ Ερντογάν «απαρίθμησε τους τομείς στους οποίους το AKP (το κόμμα του) έφερε οπισθοδρόμηση της Τουρκίας. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για ομολογία», έγραψε στο Twitter ο Ονουρσάλ Αντιγκιουζέλ, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικό Λαϊκού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!