Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Τουλουπάκη για Άδωνι Γεωργιάδη: Έχω υποχρέωση να σταθώ όρθιοα στο κύμα ανθρωποφαγίας
[Reader]: Τουλουπάκη για Άδωνι Γεωργιάδη: Έχω υποχρέωση να σταθώ όρθιοα στο κύμα ανθρωποφαγίας

[Reader]: Τουλουπάκη για Άδωνι Γεωργιάδη: Έχω υποχρέωση να σταθώ όρθιοα στο κύμα ανθρωποφαγίας

Για «κύμα ανθρωποφαγίας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σχολιάζοντας την αναφορά στο πρόσωπό της από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζει πως σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία που ενσωματώθηκε στο εγχώριο δίκαιο, απαγορεύεται οποιαδήποτε δημόσια αναφορά δημόσιου λειτουργού ή κυβερνητικού αξιωματούχου σε εκκρεμή ποινική διαδικασία.

Παράλληλα αναφέρει πως με τις σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός «αγνοεί προκλητικά τη νομοθεσία της χώρας».

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Με το νόμο 4596/2019 που ενσωμάτωσε την ευρωπαϊκή οδηγία 2016/343/ ΕΕ και σε συμμόρφωση προς πλήθος αποφάσεων του ΕΔΔΑ (ενδεικτικά Αllenet de Ribemont κατά Γαλλίας 1995, CASE OF G.C.P. v. ROMANIA ) θεσμοθετείται πλέον η απαγόρευση οποιασδήποτε δημόσιας αναφοράς δημόσιου λειτουργού η κυβερνητικού αξιωματούχου σε εκκρεμή ποινική διαδικασία και τούτο γιατί προσβάλλεται κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας.

Με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη (περί φυλάκισης μου κλπ) αποδεικνύεται οτι αγνοείται προκλητικά η νομοθεσία της χώρας ,οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου καθώς και η πάγια νομολογία του ΕΔΔΑ, αρχές ωστόσο που η Εισαγγελία Διαφθοράς σέβεται και τηρεί ως κόρην οφθαλμού για κάθε πρόσωπο που τυχόν ερευνάται μεταξύ των οποίων και ο κ. Υπουργός.

Η καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της ΕΣΔΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά στα θεμέλια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας αυτής καθαυτής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!