Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Τηλεργασία: Φόρο 5% σε όσους την επιλέγουν προτείνει η Deutsche Bank
[Reader]: Τηλεργασία: Φόρο 5% σε όσους την επιλέγουν προτείνει η Deutsche Bank

[Reader]: Τηλεργασία: Φόρο 5% σε όσους την επιλέγουν προτείνει η Deutsche Bank

Η εργασία από το σπίτι θα πρέπει να φορολογείται για να βοηθήσει στην υποστήριξη των εργαζομένων των οποίων οι θέσεις εργασίας απειλούνται, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Deutsche Bank.

Η έρευνα της γερμανικής τράπεζας προτείνει φόρο επί του 5% του μισθού ενός εργαζομένου εάν εκείνος επιλέξει να εργαστεί από το σπίτι, σε περίπτωση που δεν είναι αναγκασμένος να το κάνει από την τρέχουσα πανδημία. Ο φόρος θα καταβάλλεται από τους εργοδότες και το εισόδημα που δημιουργείται θα πηγαίνει σε άτομα που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.

Αυτό θα μπορούσε να αποφέρει συνολικό κέρδος 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η τράπεζα υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή θα συνιστούσε απόδοση δικαιοσύνης, καθώς όσοι εργάζονται από το σπίτι εξοικονομούν χρήματα και δεν συνεισφέρουν στην οικονομία όπως εκείνοι που εργάζονται εκτός της εστίας τους. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι όσοι εργάζονται από το σπίτι γλιτώνουν χρήματα από τη μη χρήση των μέσων μεταφοράς ή του αυτοκινήτου τους, αλλά και από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουν φαγητό ή επαγγελματικό ρουχισμό.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Deutsche Bank υπολογίζει ότι ο φόρος θα δημιουργήσει ένα πλεόνασμα 6,9 δις λιρών ετησίως, το οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει επιχορηγήσεις ύψους 2.000 λιρών ετησίως σε εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και σε όσους απειλούνται με απόλυση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!