Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ για την ανατολική Μεσόγειο και το προσφυγικό
[Reader]: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ για την ανατολική Μεσόγειο και το προσφυγικό

[Reader]: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ για την ανατολική Μεσόγειο και το προσφυγικό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα καθώς επίσης και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει της προσεχούς Έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Εμείς λέμε τέλος των προκλήσεων, αρχή των συζητήσεων

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου , Σαρλ Μισέλ, επανέλαβε ότι χρειάζεται «έμπρακτη αλληλεγγύη από την Ευρώπη για το μεταναστευτικό».

«Έχουμε συμφωνήσει και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» ανέφερε και προσέθεσε: Μπορεί αυτή τη σκοτεινή στιγμή να τη διαδεχθεί μια φωτεινή εμπειρία. Η Μόρια ανήκει πια στο παρελθόν. Να περάσουμε στην ίδρυση σύγχρονου κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης σε άλλη περιοχή» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως με τον Σαρλ Μισέλ, συζήτησαν τις εξελίξεις «σε μια περίοδο ευαίσθητη σε όλη τη Μεσόγειο», σημειώνοντας πως η Τουρκία, «δυστυχώς τους τελευταίους μήνες απειλεί τη σταθερότητα, αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδος και Κύπρου».

Ευχήθηκε οι όποιες εξελίξεις να είναι θετικές στη συμπεριφορά της Άγκυρας: «Το πλαίσιο επιπτώσεων έχει ήδη αποσαφηνιστεί. Έχει έρθει η ώρα για πράξεις και όχι για λόγια. Η Τουρκία έχει χρόνο ακόμα, πριν και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, να συνεχίσει το πρώτο ενθαρρυντικό βήμα απεμπλοκής από την κρίση| και σημείωσε και τόνισε:

«Σε ό,τι αφορά εμάς ισχύει αυτό που έχω πει πολλές φορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!