Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: «Θύελλα» αντιδράσεων στα social media για έργα με τσιμέντο στην Ακρόπολη – Υπ. Πολιτισμού: Υπάρχουν εδώ και μια 20ετία
[Reader]: «Θύελλα» αντιδράσεων στα social media για έργα με τσιμέντο στην Ακρόπολη – Υπ. Πολιτισμού: Υπάρχουν εδώ και μια 20ετία

[Reader]: «Θύελλα» αντιδράσεων στα social media για έργα με τσιμέντο στην Ακρόπολη – Υπ. Πολιτισμού: Υπάρχουν εδώ και μια 20ετία

Πολλές και οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσαν οι εργασίες με τσιμέντο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, που έγιναν γνωστές μέσω φωτογραφιών που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση Διαδρομών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης για άτομα με δυσκολία στην κίνηση», ενώ έχουν λάβει τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου τον περασμένο Μάιο.

(ΦΩΤΟ/Facebook/Despoina Makropoulou)

Το υπουργείο Πολιτισμού, σε ανακοίνωση απάντησή του για τις εργασίες, αναφέρει: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει τη χαρά του που ευαίσθητοι πολίτες ανησύχησαν για τις διαδρομές, που επιστρώνονται στον Βράχο της Ακρόπολης, ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων, των πολιτών με προβλήματα υγείας.

Εκφράζει ταυτόχρονα και τη λύπη του γιατί οι ίδιοι ευαίσθητοι πολίτες που διαμαρτύρονται, θα πρέπει να μην έχουν επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο τουλάχιστον επί μία εικοσαετία, που αυτές οι διαδρομές υφίστανται στρωμένες με τσιμέντο. Η διαφορά είναι ότι με το χρόνο και με το πέρασμα εκατομμυρίων επισκεπτών, όλα αυτά τα χρόνια, το υλικό έχει καταστραφεί και οι διαδρομές αποτελούν παγίδα ακόμα και για τους μη έχοντες δυσκολίες στην κίνηση.

Με τη λειτουργία του ανελκυστήρα πλαγιάς, που θα επιτρέπει με ασφάλεια και άνεση την άνοδο των επισκεπτών, που δυσκολεύονται για ποικίλους λόγους, στο μνημείο, βελτιώνονται οι υφιστάμενες διαδρομές με υλικό, το οποίο έχουν εγκρίνει η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, υπό την προεδρία του ακαδημαϊκού Μανώλη Κορρέ και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!