Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Θεσσαλονίκη: Γιούχαραν τη 13η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία (pics & vids)
[Reader]: Θεσσαλονίκη: Γιούχαραν τη 13η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία (pics & vids)

[Reader]: Θεσσαλονίκη: Γιούχαραν τη 13η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία (pics & vids)

Το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης η 13η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, οι ποδηλάτες κινούνται γυμνοί, ενώ πριν λίγο την έναρξη έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το δημαρχείο, μεταδίδοντας το μήνυμα «ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία».

Μάλιστα οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της ΧΑΝΘ και όποιος επιθυμούσε μπορούσε να κάνει body painting. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μετέτρεψαν τα σώματα τους σε «πανό» με συνθήματα και άλλοι σε πολύχρωμο καμβά για να εκφράσουν την αγάπη τους για τη φύση, το περιβάλλον και φυσικά το ποδήλατο.

H Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία αυτο-οργανώνεται από την συλλογικότητα Gymnosophy και ενεργούς/-ές πολίτ(ισ)ες.

Μόλις,οι ποδηλάτες περάσαν από την Τσιμισκή, στο ύψος της Αριστοτέλους, πολλά άτομα άρχισαν να γιουχάρουν, να αποδοκιμάζουν και να φωνάζουν αίσχος χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάποιο άλλο επεισόδιο.

Η αστυνομία έχει αναπτύξει από νωρίς δυνάμεις στην περιοχή για να αποτρέψει το ενδεχόμενο κάποιου επεισοδίου με άτομα που πιθανόν να διαφωνούν με τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η συγκεκριμένη ποδηλατοδρομία.

Η Γυμνή Ποδηλατοδρομία ξεκίνησε σαν κίνημα το 2004 στο Βανκούβερ του Καναδά και πλέον συμμετέχουν πάνω από 70 χώρες προωθώντας το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, εναντιώνεται στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και του πετρελαίου και απενοχοποιώντας το γυμνό σώμα.

Αυτό που ζητούν είναι:
Ποδήλατο:

  • Άμεση κατασκευή προστατευμένου πλήρους δικτύου ποδηλατόδρομων σε όλα τα αστικά κέντρα, που ενώνουν τις γειτονιές μεταξύ τους, με το κέντρο και τους όμορους δήμους, καθώς και υπεραστικούς και Ευρωπαϊκούς ποδηλατόδρομους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!