Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Θεσσαλονίκη: Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το ΑΠΘ – Πέντε προσαγωγές
[Reader]: Θεσσαλονίκη: Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το ΑΠΘ – Πέντε προσαγωγές

[Reader]: Θεσσαλονίκη: Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το ΑΠΘ – Πέντε προσαγωγές

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr , αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχοντας λάβει εντολή να μην αφήσουν τον οποιοδήποτε να εισέλθει στο campus.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Αφορμή για την κινητοποίηση προκάλεσαν δημοσιεύματα σε σελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου που καλούσαν φοιτητές και αλληλέγγυους να σπεύσουν για ενίσχυση στην κατάληψη της πρυτανείας.

Έτσι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και δικυκλιστών της Άμεσης Δράσης, αναπτύχθηκαν περιμετρικά του ΑΠΘ.

Σύμφωνα πληροφορίες έχουν γίνει πέντε προσαγωγές.

Όπως ανφέρει η ιστοσελίδα GrTimes, λίγο μετά τις 22:30, οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ζητήσει να υπάρξει εκκένωση του κτιρίου της πρυτανείας, αποχώρησαν.

Η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που τελεί υπό κατάληψη

Στις 22:45 το βράδυ, αποχώρησαν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις, η κυκλοφορία των οχημάτων γύρω από το Πανεπιστήμιο διεξάγεται κανονικά. Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία επί της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα προς δυτικά.

Εντός του χώρου της Πρυτανείας παραμένουν τα άτομα που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη.

Καθηγητές ΑΠΘ: Να μην γίνει απόψε επέμβαση της αστυνομίας

Ανακοίνωση με την οποία ζητούσαν να μην γίνει απόψε επέμβαση της αστυνομίας για εκκένωση της κατάληψης του κτηρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσαν καθηγητές διαφόρων σχολών του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι υπογραφόμενοι/-ες απευθύνουμε έκκληση στα συλλογικά όργανα του Α.Π.Θ. (Σύγκλητο, ΕΣΔΕΠ, Σύλλογο Υπαλλήλων, Φοιτητικούς Συλλόγους) να αναλάβουν αύριο το πρωί την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν κοινή συνέλευση έξω από το κτίριο της Διοίκησης, προκειμένου να εξεταστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιό μας από την παρατεταμένη κατάληψη, με συνέπεια την αναστολή των διοικητικών και των οικονομικών λειτουργιών του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!