Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Reader]: Θανάσης Παπαγεωργίου στο Reader.gr: «Αύριο μπορεί να ξαναζωντανέψει ο Καιάδας»
[Reader]: Θανάσης Παπαγεωργίου στο Reader.gr: «Αύριο μπορεί να ξαναζωντανέψει ο Καιάδας»

[Reader]: Θανάσης Παπαγεωργίου στο Reader.gr: «Αύριο μπορεί να ξαναζωντανέψει ο Καιάδας»

Αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, ενάντια σε όλες τις αντίξοες συνθήκες, η παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» φιλοξενήθηκε σε αρκετά ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας
και ολοκληρώνει τον κύκλο της το Σεπτέμβριο σε επιλεγμένα θέατρα της Αττικής με αποκορύφωμα το διήμερο παραστάσεων την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17
του μήνα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου που υποδύεται τον ρόλο του Βλαδίμηρου μιλάει στο Reader.gr λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Ηρωδείου.

Πείτε μας δυο λόγια για την παράσταση.
Ένα δύσκολο έργο γεμάτο συμβολισμούς. Ένα έργο όπου δύο τύποι, ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν, περιμένουν κάποιον Γκοντό, άγνωστο πρόσωπο, ίσως και κατασκεύασμα του μυαλού τους, ο οποίος δεν έρχεται ποτέ, αναβάλλοντας για αύριο. Αντί γι’ αυτόν τους επισκέπτονται δύο άλλοι τύποι, ο Πότζο μαζί με τον υπηρέτη του τον Λάκυ, με τον Πότζο να φιλοσοφεί πάνω σε υπαρξιακά ερωτήματα και τον Λάκυ να προσπαθεί να αρθρώσει έναν λόγο, που μετατρέπεται σε ένα ακατάσχετο παραλήρημα. Στη δεύτερη πράξη επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, αλλά αυτή τη φορά ο Πότζο είναι τυφλός και ο Λάκυ μουγγός. Και το φινάλε ακριβώς το ίδιο όπως και στην πρώτη πράξη: ένα παιδί έρχεται και τους αναγγέλλει ότι ο κ. Γκοντό δεν θα έρθει σήμερα αλλά αύριο. Το αδιέξοδο της ανθρώπινης ύπαρξης, η αιώνια αγωνία να καταλάβει ο άνθρωπος το λόγο της ύπαρξής του και η ελπίδα πως κάποιος θα μας την πει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!