Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Τέλος στη δράση συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους – Εμφανίζονταν ως «δημοτικοί υπάλληλοι»
[Reader]: Τέλος στη δράση συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους – Εμφανίζονταν ως «δημοτικοί υπάλληλοι»

[Reader]: Τέλος στη δράση συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους – Εμφανίζονταν ως «δημοτικοί υπάλληλοι»

Χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες ερευνών και συλλογή στοιχείων για τη δράση της συγκεκριμένης συμμορίας Ρομά, με το Τ.Α. Κηφισιάς να συστήνει ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής 22 Ιανουαρίου, εντοπίστηκε στην περιοχή ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με 4 επιβαίνοντας το οποίο κρίθηκε «ύποπτο». Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εντός του οχήματος υπήρχε ειδική κρύπτη, στην ταπετσαρία πάνω από τα καθίσματα, όπου βρέθηκε χρηματικό ποσό και δύο χρυσά δαχτυλίδια (βέρες).

Και οι 4 τέσσερις επιβάτες συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκαν στο Τ.Α. Κηφισιάς, όπου διαπιστώθηκε ότι λίγο νωρίτερα είχαν ληστέψει με τη μέθοδο της απασχόλησης έναν ηλικιωμένο. Εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι του δήμου, του απέσπασαν την προσοχή κι ένα άτομο της συμμορίας μπήκε στο σπίτι κι άρπαξε χρήματα και τις δύο βέρες.

Έτσι δρούσε η εγκληματική ομάδα

Η εγκληματική ομάδα είχε διαρκή, δομημένη και με διακριτούς ρόλους δράση και δραστηριοποιούνταν σε κλοπές, κυρίως με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικίες όπου διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα. Η συμμορία αναλάμβανε δράση πρωινές και μεσημβρινές ώρες, κινούμενη με οχήματα ιδιοκτησίας τους ή μισθωμένα από εταιρείες ενοικιάσεων, σε ομάδες τουλάχιστον 3 ατόμων. Αφού περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και του κέντρου των Αθηνών, εντόπιζαν τους στόχους τους, κυρίως μονοκατοικίες που διέμεναν αποκλειστικά άτομα μεγάλη ηλικίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!