Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Τασούλας: «Διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή οι 50 κλίνες ΜΕΘ»
[Reader]: Τασούλας: «Διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή οι 50 κλίνες ΜΕΘ»

[Reader]: Τασούλας: «Διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή οι 50 κλίνες ΜΕΘ»

Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης που λαμβάνει χώρα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Κωνσταντίνος Τασούλας ξεκαθάρισε την κατάσταση αναφορικά με τις 50 κλίνες ΜΕΘ που έγιναν με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, οι θέσεις «είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα και διαθέσιμες, ανά πάσα στιγμή». Στη συνέχεια, ανέφερε: «Επειδή υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον για τις 50 θέσεις ΜΕΘ, που με ομόφωνη απόφασή μας, χρηματοδοτήσαμε στο νοσοκομείο Σωτηρία, θέλω να ξέρετε ότι κάθε μέρα παρακολουθούμε τη λειτουργία τους», είπε ο κ. Τασούλας απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία και προσέθεσε:

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς. Είχαμε και εξιτήρια, είχαμε και απώλειες, γιατί λειτουργούν εδώ και καιρό. Δεκαπέντε ασθενείς σημαίνει ότι αξιοποιούνται, αυτή τη στιγμή, οι δύο πρώτοι θάλαμοι. Όλοι όμως οι θάλαμοι, και οι τέσσερις, που δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή να γίνουν εισαγωγές, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμοι».

«Μην μπερδεύουμε το πόσοι νοσηλεύονται με το πόσες θέσεις είναι διαθέσιμες», συνέχισε ο κ. Τασούλας και συμπλήρωσε ότι «αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς επειδή υπάρχει δυνατότητα να νοσηλευτούν ενδεχομένως σε άλλα κενά. Αλλά αν, θεωρητικά, αυτή τη στιγμή, χρειάζονταν και οι 50, θα γινόταν νοσηλεία και στις 50 κλίνες ΜΕΘ. Έγινε μια επιτάχυνση, από το νοσοκομείο, για την αξιοποίηση αυτών των 50 θέσεων και είναι αυτή τη στιγμή και οι 50 στο σύστημα εγγεγραμμένες και διαθέσιμες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!