Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ο στρατός των ΗΠΑ ξεκινά και πάλι γυμνάσια σε ευρωπαϊκό έδαφος
[Reader]: Ο στρατός των ΗΠΑ ξεκινά και πάλι γυμνάσια σε ευρωπαϊκό έδαφος

[Reader]: Ο στρατός των ΗΠΑ ξεκινά και πάλι γυμνάσια σε ευρωπαϊκό έδαφος

Η πολωνο-αμερικανική άσκηση Allied Spirit, η οποία είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο, θα κινητοποιήσει 6.000 στρατιώτες από τις δύο χώρες από τις 5 έως τις 19 Ιουνίου στη μεγάλη στρατιωτική βάση Ντράουσκο Πορόρσκι στη βόρεια Πολωνία, ανακοίνωσε ο στρατός.

«Όλα τα προληπτικά μέτρα που σχετίζονται με την Covid-19 θα ληφθούν για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων ενόπλων δυνάμεων και του τοπικού πληθυσμού», υπογραμμίζεται.

Οι 4.000 Αμερικανοί στρατιώτες που θα μετάσχουν είχαν ήδη φτάσει στην Ευρώπη για να λάβουν μέρος στην άσκηση Defender-Europe 20, την μεγαλύτερη ανάπτυξη του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια, όταν η πανδημία Covid-19 ανάγκασε το Πεντάγωνο να παγώσει όλες τις στρατιωτικές κινήσεις σε όλο τον κόσμο.

Περίπου 2.000 Πολωνοί στρατιώτες θα κινητοποιηθούν επίσης σε αυτές τις ασκήσεις αυτές, που περιλαμβάνει πτώση Πολωνών αλεξιπτωτιστών και διάσχιση ενός ποταμού από μια ολόκληρη μεραρχία.

Μέχρι τη διακοπή της αμερικανικής ανάπτυξης στις αρχές Μαρτίου, περισσότερο από το 90% του εξοπλισμού που είχε προγραμματιστεί για την Defender-Europe 20 είχε ήδη φορτωθεί σε αεροπλάνα ή πλοία με προορισμό την Ευρώπη.

Συνολικά 6.000 στρατιώτες και 3.000 τμήματα στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν φτάσει στην Ευρώπη και 9.000 οχήματα τοποθετήθηκαν σε περιοχές εκπαίδευσης στη Γερμανία.

«Συνολικά, παρά τις προσαρμογές που έγιναν στα γυμνάσια λόγω της Covid-19, έχουν επιτευχθεί πολλοί στρατηγικοί στόχοι (των γυμνασίων)», συμπλήρωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!