Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Στο τραπέζι τοπικά lockdown αν χρειαστεί – «Καμπανάκια» στο Μαξίμου για τη χαλαρότητα
[Reader]: Στο τραπέζι τοπικά lockdown αν χρειαστεί – «Καμπανάκια» στο Μαξίμου για τη χαλαρότητα

[Reader]: Στο τραπέζι τοπικά lockdown αν χρειαστεί – «Καμπανάκια» στο Μαξίμου για τη χαλαρότητα

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για φαινόμενα χαλαρότητας όσον αφορά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό που παρατηρούνται ανά την επικράτεια, με αφορμή και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Διαπίστωση ακόμα και πρωθυπουργικών συνεργατών είναι ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις απόκλισης από τις κεντρικές οδηγίες, ενώ η συνολική εικόνα θα συζητηθεί και στις σημερινές κυβερνητικές συσκέψεις.

Ένα μέτρο, πάντως, που επανήλθε κατόπιν οδηγίας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η καθημερινή γραπτή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την πορεία της επιδημίας. Η επαναφορά της καθημερινής ενημέρωσης θα δώσει, παράλληλα, και ένα μήνυμα στους πολίτες ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, όπως ίσως ερμηνευόταν η εβδομαδιαία δημοσίευση της ενημέρωσης, μετά και το τέλος των τηλεοπτικών ενημερώσεων από τους κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά. Έτσι, κάθε μέρα στις 18:00 θα υπάρχει γραπτή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού, από τη στιγμή που, ούτως ή άλλως, η καταγραφή των στοιχείων γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Βεβαίως, πρωθυπουργικοί συνεργάτες σπεύδουν να αποδραματοποιήσουν τον αριθμό “97” που εμφανίστηκε στη χθεσινή ενημέρωση, ως προς τα νέα κρούσματα, εξηγώντας ότι η πλειοψηφία αυτών προέρχεται από το εξωτερικό-κάτι που αναμένεται σε έναν βαθμό-αλλά και από την Ξάνθη, όπου επικρατούσαν ειδικές συνθήκες λόγω του Ραμαζανιού. «Τα πράγματα είναι υπό έλεγχο», έλεγε χθες στο Reader.gr κεντρικό κυβερνητικό στέλεχος που εμπλέκεται στη διαχείριση της κρίσης, προσθέτοντας, πάντως, ότι δεν πρέπει να παγιώνεται η αίσθηση ότι η κατάσταση δεν είναι κρίσιμη, επειδή πέρασαν τα χειρότερα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!