Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Στην πρώτη πεντάδα των πιο καθαρών νερών στην Ευρώπη η Ελλάδα
[Reader]: Στην πρώτη πεντάδα των πιο καθαρών νερών στην Ευρώπη η Ελλάδα

[Reader]: Στην πρώτη πεντάδα των πιο καθαρών νερών στην Ευρώπη η Ελλάδα

Το ποσοστό των καθαρών νερών στην Ελλάδα φτάνει στο 95.7%, πίσω από τη Μάλτα (97,7%), την Αυστρία (98,5%) και την Κύπρο (99,1%).

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ανάγκη για παραλίες με καθαρά νερά που τηρούν ωστόσο τις απαραίτητες προφυλάξεις είναι εντονότερη.

Ο Virginijus Sinkevičius, επίτροπος αρμόδιος για το Περιβάλλον, την Αλιεία και τους Ωκεανούς, δήλωσε: «Τα καθαρά νερά λαμβάνονται συνήθως ως δεδομένο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα από τα ευρωπαϊκά συλλογικά επιτεύγματα. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων εδώ και πολλά χρόνια. Η φετινή έκθεση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν πολύ υψηλά πρότυπα ποιότητας όταν κολυμπούν στα ευρωπαϊκά ύδατα και ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για να συνεχίσουν σε αυτό το μονοπάτι».

Όπως φαίνεται και στο σχετικό διάγραμμα, οι περισσότερες παραλίες σε όλη την Ευρώπη έχουν υψηλή ποιότητα νερών. Εξαίρεση αποτελεί η Πολωνία, όπου καταγράφεται το χαμηλότερο ποσοστό καθαρών νερών (21,6%). Οι μετρήσεις και τα αποτελέσματα αφορούν το 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!