Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Στην Κύπρο ο Σαρλ Μισέλ – Κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό
[Reader]: Στην Κύπρο ο Σαρλ Μισέλ – Κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό

[Reader]: Στην Κύπρο ο Σαρλ Μισέλ – Κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό

Η Άγκυρα συνεχίζει την προκλητική της στάση απέναντι στην Κυπριακή δημοκρατία ανακοινώνοντας παράταση στην παράνομη Navtex για τη συνέχιση των γεωτρήσεων του Yavuz μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ενισχύοντας τα αντιφατικά μηνύματα που στέλνει στην Ευρώπη μια εβδομάδα πριν την κρίσιμη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας δεν προβάλλουν αυτή τη στιγμή ως το πιθανότερο σενάριο στην σύνοδο Κορυφής της 25ης και 26ης Σεπτεμβρίου κι αυτό φαίνεται να είναι σε γνώση της Τουρκίας που παρά την αποκλιμάκωση που επιδιώκει με την απόσυρση του Ορούτς Ρέϊς συνεχίζει την προκλητική της στάση στην ΑΟΖ της Κυπριακής δημοκρατίας.

Ο Σαρλ Μισέλ επισκέπτεται σήμερα την Λευκωσία για επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας, μια μέρα μετά την δημόσια δήλωση στήριξης από την πλευρά του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Την Κύπρο αναμένεται να επισκεφτούν το επόμενο διάστημα τόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, όσο και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδουν οι παράγοντες της διεθνούς διπλωματίας στις εξελίξεις των επομένων μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες του reader.gr ο διεθνής παράγοντας βλέπει τη λύση του Κυπριακού ως την αρχή μιας σειράς γεγονότων που θα μπορούσαν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό της αντιπαράθεσης στη ΝΑ Μεσόγειο και προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να ασκηθούν σοβαρές πιέσεις το επόμενο διάστημα.

Στην Λευκωσία συνεδρίασε το Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών και ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα με τους ξένους αξιωματούχους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!