Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Στη Θεσσαλονίκη ο Πομπέο – Tο ενδιαφέρον των ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα
[Reader]: Στη Θεσσαλονίκη ο Πομπέο – Tο ενδιαφέρον των ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα

[Reader]: Στη Θεσσαλονίκη ο Πομπέο – Tο ενδιαφέρον των ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα

Η επίσκεψη Πομπέο στη Βόρεια Ελλάδα είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδουν πλέον οι ΗΠΑ στον κομβικό ρόλο που θα παίξουν η Θεσσαλονίκη και η Αλεξανδρούπολη στο άμεσο μέλλον ως σημαντικές είσοδοι στη βαλκανική χερσόνησο.

Η επίσκεψη Πομπέο θα ξεκινήσει από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας θα συζητήσει διεξοδικά με τον Νίκο Δένδια το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Οι δυο άνδρες θα πιάσουν το νήμα από την τελευταία τους συνάντηση στη Βιέννη, που πραγματοποιήθηκε μεσούσης της ελληνοτουρικής κρίσης, στις 14 Αυγούστου και ο κ. Δένδιας αναμένεται να πληροφορήσει τον κ. Πομπέο για την κατάσταση των ελληνοτουρκικών λίγες μέρες πριν το κρίσιμο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Μετά το ραντεβού με τον Νίκο Δένδια, ο κ. Πομπέο θα επισκεφθεί τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, όπου θα υπογραφεί διμερής συμφωνία για τη συνεργασία στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Η επίσκεψη του κ. Πομπέο θα συνδυαστεί και με την παρουσία του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιου για θέματα τεχνολογίας, Μάικλ Κράτσιος, που έχει δουλέψει τον τελευταίο χρόνο μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Δήμα, τη “Συμφωνία Έρευνας και Τεχνολογίας” των δυο πλευρών. Οι σχετικές υπογραφές θα γίνουν από τους Υπουργούς, Πομπέο και Γεωργιάδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!