Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Σούκρι σε Δένδια: Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για οριοθέτηση ΑΟΖ Αιγύπτου – Τουρκίας
[Reader]: Σούκρι σε Δένδια: Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για οριοθέτηση ΑΟΖ Αιγύπτου – Τουρκίας

[Reader]: Σούκρι σε Δένδια: Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για οριοθέτηση ΑΟΖ Αιγύπτου – Τουρκίας

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κάιρο η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών επιβεβαίωσαν άλλη μία φορά τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, καταγράφηκε ταύτιση των απόψεων των δύο χωρών στα περιφερειακά ζητήματα με έμφαση στο θέμα της Λιβύης και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διασαφηνίστηκε στις συζητήσεις των δύο υπουργών ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας.

«Συναντήθηκα με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου S.Shoukry στο Κάιρο. Συζητήσαμε για τις πολύπλευρες θερμές σχέσεις , καθώς και τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις, σε συνέχεια της θετικής ώθησης του #PhiliaForum για την περιφερειακή σταθερότητα & συνεργασία», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών διμερή και περιφερειακά ζητήματα απασχόλησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Αιγύπτου, Νίκο Δένδια και Σάμεχ Σούκρι.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών συζήτησαν τρόπους ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο χωρών, αναφέρεται σχετικά.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, Άχμεντ Χάφεζ, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών τόνισαν τις ισχυρές σχέσεις και δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Αιγύπτου για τη διευκόλυνση της ροής των ελληνικών επενδύσεων στην Αίγυπτο, συμβάλλοντας παράλληλα στο να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των δύο χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!