Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Σκυλακάκης: Έρχεται ρύθμιση για τις επιταγές
[Reader]: Σκυλακάκης: Έρχεται ρύθμιση για τις επιταγές

[Reader]: Σκυλακάκης: Έρχεται ρύθμιση για τις επιταγές

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο MEGA είπε: «Πράγματι είναι επείγον το θέμα των επιταγών. Απαιτεί νομοθετική διάταξη που θα υπάρξει στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο. Έχει προετοιμαστεί και θα την ανακοινώσουμε στις αρχές της επόμενες εβδομάδας. Θα υπάρχει ρύθμιση για τις επιταγές που θα αφορά κυρίως στην περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, δηλαδή αυτούς που έχουν πληγεί στο δεύτερο lockdown, το οποίο έχει ειδικά χαρακτηριστικά λόγω και του click away».

Τι ισχύει με την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής

Για το θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «Θα είναι επιστρεπτέο το 50%. Το ποσό είναι δεδομένο κα θα πρέπει να δούμε πώς θα διανεμηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν». Αναφορικά με το πώς βλέπει τη μεγάλη εικόνα της οικονομίας για τους μήνες που έρχονται, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «Δεν έχουμε ακόμη εικόνα του πώς θα εξελιχθεί ο Φεβρουάριος, είναι συνάρτηση πολλών πράγματων, περιλαμβανομένων και των εμβολιασμών αλλά και του πώς θα συμπεριφερθούμε. Οι πόροι μιας οικονομίας είναι πάντα πεπερασμένοι. Από ένα σημείο και πέρα δανειζόμαστε για να τα βγάλουμε πέρα, αλλά αυτά τα δανεικά κάποια στιγμή θα κληθούμε να τα επιστρέψουμε. Συνεπώς χρειάζεται τεράστια αυτοσυγκέντρωση τους επόμενους μήνες, όσο περισσότερο προσέξουμε υγειονομικά, τόσο μειώνεται το οικονομικό κόστος».

Για τις επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη το 2020, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «Αυτές τις βάλαμε για πρώτη φορά στην 4, θα μπουν και στην 5.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!