Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Σεισμός Ελασσόνα: Δύσκολες ώρες για τους σεισμοπαθείς – Πάνω από 1.300 σπίτια είναι μη κατοικήσιμα
[Reader]: Σεισμός Ελασσόνα: Δύσκολες ώρες για τους σεισμοπαθείς – Πάνω από 1.300 σπίτια είναι μη κατοικήσιμα

[Reader]: Σεισμός Ελασσόνα: Δύσκολες ώρες για τους σεισμοπαθείς – Πάνω από 1.300 σπίτια είναι μη κατοικήσιμα

Τις πληγές τους εξακολοθούν να μετρούν οι κάτοικοι στις σεισμόπληκτες περιοχές του νομού Λάρισας, στα χωριά της Ελασσόνας και του Τυρνάβου, που είδαν μέσα σε λίγες στιγμές τα σπίτια τους να χάνονται εξαιτίας των ισχυρών σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία από το υπουργείο Υποδομών, από τα 2.730 σπίτια που έχουν υποβληθεί σε πρωτοβάθμιο έλεγχο από τα συνεργεία των 130 μηχανικών, προσωρινά μη κατοικήσιμα έχουν κριθεί τα 1.343.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έως το τέλος της σημερινής ημέρας Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 3.055 κτίρια:

Από αυτές 2.730 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.343 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 84 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) είναι οι 35.

Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 50 από τις 100 αυτοψίες, ενώ σε 151 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 135 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Χρειάστηκαν λίγα μόλις δευτερόλεπτα, ώστε οι άνθρωποι σε περιοχές όπως το Δαμάσι, το Μεσοχώρι, το Ζάρκο, η Φαρκαδόνα και το Κουτσόχερο να δουν το βιός τους να χάνεται εξαιτίας του Εγκέλαδου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!