Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: ΣΥΡΙΖΑ: Πότε περιμένουν να «γυρίσει το κλίμα» στις δημοσκοπήσεις και γιατί
[Reader]: ΣΥΡΙΖΑ: Πότε περιμένουν να «γυρίσει το κλίμα» στις δημοσκοπήσεις και γιατί

[Reader]: ΣΥΡΙΖΑ: Πότε περιμένουν να «γυρίσει το κλίμα» στις δημοσκοπήσεις και γιατί

Την ψυχραιμία τους κρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και προς ώρας περιορίζονται στο να μελετούν τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων κι όχι την διαφορά στην πρόθεση ψήφου.

Όπως υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου στα ποιοτικά στοιχεία έχει αρχίσει να καταγράφεται η φθορά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ σημειώνουν πως στην παρούσα φάση και με τις εκλογές να μην φαίνονται ως ενδεχόμενο στον ορίζοντα, οι πολίτες απαντούν με μια χαλαρότητα που ενδεχομένως δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Παρόλαυτα έχουν βάλει ως χρονικό όριο τις αρχές του νέου έτους, όταν και εκτιμούν πως θα πρέπει πλέον η ψαλίδα μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρχίζει να κλείνει και στην πρόθεση ψήφου.

Όπως υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο πως η αγορά πολύ δύσκολα θα δει την προσδοκώμενη ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των εορτών του Δεκεμβρίου, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα αρχίζουν να φαίνονται πλέον τα αποτελέσματα της κρίσης που έφερε ο κορονοϊός «και που η κυβέρνηση δεν κατάφερε να περιορίσει», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, θα αρχίσει να αποτυπώνεται η δυσαρέσκεια του κόσμου.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως «έρχεται «τσουνάμι» στην οικονομία και στην εργασία» και τονίζουν πως «οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι μισθωτοί έχουν μείνει απροστάτευτοι και οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές».

Οι …προβληματισμένοι

Μπορεί αυτή να είναι η επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της πλειοψηφίας των στελεχών της, παρόλαυτα υπάρχουν και στελέχη που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να ανακάμπτει δημοσκοπικά, παρότι όπως υποστηρίζουν «η κυβέρνηση τα έχει κάνει… θάλασσα».

Εκτιμώντας που μπορεί να οφείλεται αυτό, σημειώνουν πως «η διγνωμία που εκφράζουν ορισμένοι και η εσωστρέφεια που ταλαιπωρεί το κόμμα από τις εκλογές μέχρι σήμερα» έχουν παίξει σημαντικό ρόλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!