Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: ΣΥΡΙΖΑ κατά της παράνομης και σεξιστικής δράσης μέσω του διαδικτύου
[Reader]: ΣΥΡΙΖΑ κατά της παράνομης και σεξιστικής δράσης μέσω του διαδικτύου

[Reader]: ΣΥΡΙΖΑ κατά της παράνομης και σεξιστικής δράσης μέσω του διαδικτύου

Θα γίνει καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου θα κατατεθεί ερώτηση σύμφωνα με τους τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης Προστασίας του Πολίτη, Ειρήνη Αγαθοπούλου αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης και Μάριος Κάτσης, τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην ανακοίνωσή τους οι τρείς τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: “Ενημερωθήκαμε από άρθρα αλλά και από δημοσιεύσεις συμπολιτών μας στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης ότι σε ιστοσελίδα αναρτώνται φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, χωρίς να απαιτείται κανενός είδους ταυτοποίηση ή εγγραφή των χρηστών. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε ένας διαδικτυακός χώρος εκδικητικού σεξιστικού περιεχομένου που αναρτά φωτογραφίες ακόμη και παιδικής πορνογραφίας, καθώς δεν ασκείται κανένας έλεγχος στο περιεχόμενο που ανεβαίνει.

Είναι καθήκον μας, να υπερασπιστούμε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, να αναδείξουμε τους υπεύθυνους που τα καταπατούν, να εμποδίσουμε την εγκληματική δράση, να υπερασπιστούμε τους συμπολίτες μας, γυναίκες αλλά και άνδρες, που πέφτουν θύματα εκβιασμών και εκδίκησης, μέσω ανώνυμης, παράνομης χρήσης του διαδικτύου”. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν “καταθέτουμε τις επόμενες ημέρες καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την ανεύρεση των υπευθύνων και την απαγόρευση δημοσιοποίησης του εκβιαστικού περιεχομένου και ερώτηση στο Κοινοβούλιο για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αλλά και για την αντιμετώπιση αντίστοιχων παράνομων ενεργειών.

Στόχος μας να απαγορεύονται «άμεσα» η συγκεκριμένη και οι αντίστοιχες ιστοσελίδες τουλάχιστον στη χώρα μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!