Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: ΣΥΡΙΖΑ: Η οικονομία σε πρώτο πλάνο – Με συγκεκριμένες προτάσεις για την καταπολέμηση της κρίσης
[Reader]: ΣΥΡΙΖΑ: Η οικονομία σε πρώτο πλάνο – Με συγκεκριμένες προτάσεις για την καταπολέμηση της κρίσης

[Reader]: ΣΥΡΙΖΑ: Η οικονομία σε πρώτο πλάνο – Με συγκεκριμένες προτάσεις για την καταπολέμηση της κρίσης

Μιλώντας χθες στο φόρουμ του Economist ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ένα μικρό στίγμα για τις προτάσεις που όπως έχουμε αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. Οι προτάσεις αυτές έχουν στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη του δημοσίου, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και της παραγωγής της χώρας.

Είπε χθες ο Αλέξςη Τσίπρας: «Είναι λοιπόν ευκαιρία, να συνειδητοποιήσουμε, σε πιο μικροσκοπικό επίπεδο, ότι δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις στα συλλογικά προβλήματα. Ότι δεν υπάρχει εξέλιξη της επιστήμης, της έρευνας αν δεν επενδύσουμε σε δημόσια πανεπιστήμια και δημόσια σχολεία. Δεν υπάρχει υγειονομική ασφάλεια χωρίς ισχυρά και σύγχρονα δημόσια συστήματα υγείας προσβάσιμα για κάθε πολίτη. Δεν υπάρχει εξέλιξη αν οι νέες τεχνολογίες και η καινοτομία είναι προνόμιο λίγων, τη στιγμή που εκατομμύρια εργαζόμενοι στον πλανήτη χάνουν τις δουλειές τους επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε φθηνό και γρήγορο ίντερνετ για να εργαστούν από το σπίτι. Δεν υπάρχει, τέλος, μέλλον στον πλανήτη αν συνεχίζουμε να του προκαλούμε ανεπανόρθωτες πληγές στο όνομα μιας εφήμερης ανάπτυξης», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως χρησιμοποιεί μια τακτική παρόμοια με την «ανοσία της αγέλης» στην οικονομία, όπου στόχος είναι να επιβιώσουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις εις βάρος, των μικρομεσαίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!