Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Σύψας: Το καλό και το κακό σενάριο αν ο κορονοϊός μεταλλαχθεί (vid)
[Reader]: Σύψας: Το καλό και το κακό σενάριο αν ο κορονοϊός μεταλλαχθεί (vid)

[Reader]: Σύψας: Το καλό και το κακό σενάριο αν ο κορονοϊός μεταλλαχθεί (vid)

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα μετάλλαξης, το «καλό» και το κακό».

«Το κακό είναι να γίνει πιο επιθετικός, πιο μεταδοτικός και πιο θανατηφόρος. Το καλό είναι να γίνει πιο ήπιος. Δυστυχώς κάθε ιός μπορεί να μεταλλαχθεί» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Σύψας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού τοπικού lockdown, στο περιθώριο μια σοβαρής εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού εξαιτίας μη τήρησης των μέτρων προστασίας, σε νησί.

«Μπορεί να κλείσουμε νησί και να μην υποδέχεται επισκέψεις» είπε συγκεκριμένα.

Σχολίασε πως πάντα υπάρχει η ανησυχία για το κακό σενάριο αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις στους ειδικούς για το ότι έχει συντελεστεί μια κακή μετάλλαξη.

«Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη ανησυχία, αυτές οι μεγάλες αναζωπυρώσεις που βλέπουμε σε διάφορες χώρες να σχετίζονται με μια κακή μετάλλαξη του ιού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Για να έχουμε εμβόλιο γίνονται κλινικές μελέτες. Μια κλινική μελέτη μπορεί να είναι επιτυχημένη αλλά μπορεί και να αποτύχει. Συνήθως οι κλινικές μελέτες αποτυγχάνουν. Μπορεί οι κλινικές μελέτες να μην δώσουν καλά αποτελέσματα ή να βρεθούμε με ένα εμβόλιο με πολλές παρενέργειες. Τίποτα δεν είναι βέβαιο”. είπε επισημαίνοντας πως κατά την εκτίμηση του εφόσον οι κλινικές μελέτες δώσουν θετικά αποτελέσματα με ένα ασφαλές κι αποτελεσματικό εμβόλιο, το να το έχουμε στο φαρμακείο της γειτονιάς μας και να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού δεν μπορεί να συμβεί νωρίτερα από έναν χρόνο από τώρα», ανέφερε ο κ. Σύψας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!