Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Η «συμμορία των 11» με τις 232 κλοπές αυτοκίνητων και οι… μπίζνες των δύο εκατ. ευρώ
[Reader]: Η «συμμορία των 11» με τις 232 κλοπές αυτοκίνητων και οι… μπίζνες των δύο εκατ. ευρώ

[Reader]: Η «συμμορία των 11» με τις 232 κλοπές αυτοκίνητων και οι… μπίζνες των δύο εκατ. ευρώ

Στο στόχαστρο των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έμπαιναν οχήματα με ιδιαίτερη αγοραστική ζήτηση, καθώς και οποιοδήποτε όχημα από το οποίο μπορούσαν να αποκομίσουν άμεσο οικονομικό όφελος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κύκλωμα έβγαλε περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ, χωρίς οι Αρχές να αποκλείουν να είναι ακόμη μεγαλύτερα τα κέρδη. Με τον αρχηγό να έχει ξεκάθαρο ρόλο, συντονίζοντας τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για το ποια Ι.Χ. αυτοκίνητα τους ενδιαφέρουν: είτε για κλοπή, είτε για αγορά σε πλειστηριασμό πώλησης οχημάτων με υλικές ζημιές που είχαν βγει ασύμφορα επισκευής, ακόμη και σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Όσον αφορά τις κλοπές οχημάτων, τα μέλη του κυκλώματος εστίαζαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητα που ήταν «εύκολο» να αφαιρεθούν, καθώς αυτά είτε ήταν σταθμευμένα σε εξωτερικό χώρο, είτε στις πυλωτές των πολυκατοικιών. Άλλωστε, είχαν φροντίσει να αποκτήσουν ειδικό τεχνικό εξοπλισμό όπως lap-top για την απενεργοποίηση συναγερμών και immobilizer, διαγνωστικά που συνδέονται στην ειδική θύρα των οχημάτων, αυτοσχέδια εργαλεία τύπου «Τ» που χρησιμοποιούνται για την παραβίαση των θυρών εισόδου των οχημάτων κ.α.

Φόρτωναν σε… γερανούς για να κλέψουν

Ήταν τόσο οργανωμένο το κύκλωμα, ώστε αν κάποιο όχημα αδυνατούσαν να το κλέψουν με τον εξοπλισμό που είχαν, τότε ζητούσαν από άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που κατείχαν ειδικά γερανοφόρα οχήματα να τα… φορτώνουν και να τα μεταφέρουν σε απομονωμένα σημεία όπου τα ερευνούσαν για να εντοπίσουν συστήματα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS TRACKER).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!