Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Σχέδιο για θωράκιση των φυλακών από τον κορονοϊό
[Reader]: Σχέδιο για θωράκιση των φυλακών από τον κορονοϊό

[Reader]: Σχέδιο για θωράκιση των φυλακών από τον κορονοϊό

Το σχέδιο αναμένεται να ξεκινήσει από τις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης,

Συγκεκριμένα μετά την έξαρση του αριθμού των κρουσμάτων του ιού, αποφασίστηκε η αναβάθμιση του συστήματος υγειονομικής προστασίας των Καταστημάτων Κράτησης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ των Υφυπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Λευτέρη Οικονόμου, της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκου και του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστου Ροϊλού, αποφασίστηκαν τα εξής:

- Κάθε εβδομάδα στους εργαζόμενους στα Καταστήματα Κράτησης θα διενεργούνται έλεγχοι.

- Θα γίνονται τεστ στους κρατούμενους, με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα και βάζοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τις φυλακές που εμφανίζουν υψηλό ιϊκό φορτίο.

- Σε δύο νοσοκομεία της Αττικής δημιουργούνται ειδικές μονάδες με κλίνες για κρατούμενους οι οποίοι θα μεταφέρονται εκεί, εφόσον απαιτείται νοσηλεία τους.

Τέλος, οι Υγειονομικές Περιφέρειες σε όλη τη χώρα θα παραχωρήσουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα κατά τόπους Καταστήματα Κράτησης.

Ειδικά για το Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα, αποφασίστηκε η αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ το οποίο θα πραγματοποιήσει τεστ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!