Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ο Σαρκοζί δεν είναι ο μόνος: Ποιοι ευρωπαίοι πολιτικοί βρέθηκαν κατηγορούμενοι
[Reader]: Ο Σαρκοζί δεν είναι ο μόνος: Ποιοι ευρωπαίοι πολιτικοί βρέθηκαν κατηγορούμενοι

[Reader]: Ο Σαρκοζί δεν είναι ο μόνος: Ποιοι ευρωπαίοι πολιτικοί βρέθηκαν κατηγορούμενοι

Του Πολύδωρου Παπαδόπουλου

Ο Νικολά Σαρκοζί «εθίστηκε» στο φως της δόξας και της εξουσίας, όμως τώρα βυθίζεται στο βαθύ σκοτάδι της καταδικαστικής απόφασης .

Ναι, ο άνθρωπος που το1993 έσωσε δεκάδες παιδιά από έναν ψυχωτικό με βόμβα, έγινε ο ίδιος μια κινητή βόμβα με καταστροφικές συνέπειες.

Ο 66χρονοςΣαρκοζί βρέθηκε ένοχος καθώς προσπάθησε να δωροδοκήσει έναν δικαστή προσφέροντάς του μια θέση στο Μονακό, σε αντάλλαγμα για πληροφορίες σχετικά με ποινική υπόθεση που εκκρεμούσε εναντίον του.

Είναι μήπως η μοίρα των μεγάλων ανδρών να πέφτουν θύματα των ίδιων κινήσεών τους;

Η ιστορία στην Ευρώπη μας έχει διδάξει για πολιτικούς ηγέτες που κατηγορήθηκαν για σκάνδαλα και είδαν τη φήμη του να καταρρακώνεται, είδαν την εξουσία τους να… χάνεται και τη λάμψη τους να ξεθωριάζει.

Πολιτικο-οικονομικά σκάνδαλα ταλανίζουν την Ευρώπη δεκαετίες τώρα, άλλοι είχαν την δύναμη να ελιχθούν και να επιστρέψουν, άλλοι διαγράφηκαν και χάθηκαν από τον πολιτικόχάρτη, άλλοι απλά δέχθηκαν τη μοίρα τους πως δεν θα φτάσουν ποτέ στην κορυφή της εξουσίας, ενώ άλλοι είδαν στη… δύση της καριέρας τους να μπαίνει στο υπέροχο «βιογραφικό» τους μια καταδικαστική απόφαση.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι

«Ο άνθρωπος που π@#$ε μια ολόκληρη χώρα». Τον τίτλο αυτό είχε επιλέξει ο Economist, αφιερώνοντας την πρώτη του σελίδα στον «Καβαλιέρε» της Ιταλίας, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είναι ο άνθρωπος που έβαλε τη σφραγίδα του στην πολιτική ζωή της Ιταλίας από το 1994 (πρώτη φορά πρωθυπουργός) μέχρι το 2013, όταν είδε τον Άρειο Πάγο να επικυρώνει την ποινή του (4 χρόνια φυλακή εκ των οποίων θα εκτίσει το ένα σε κατ’ οίκον περιορισμό) για φορολογική απάτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!