Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ρωσία: Τσίρκο έκανε παράσταση με ζώα που φορούσαν ναζιστικά σύμβολα
[Reader]: Ρωσία: Τσίρκο έκανε παράσταση με ζώα που φορούσαν ναζιστικά σύμβολα

[Reader]: Ρωσία: Τσίρκο έκανε παράσταση με ζώα που φορούσαν ναζιστικά σύμβολα

Σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα ειδήσεων Znak. μια κατσίκα ήταν τυλιγμένη με τη σβάτικα, ενώ μια μαϊμου φορούζε ναζισιτική στολή.

Το σόου ήταν μέρος μιας παράστασης στο τσίρκο Udmurtia στην πόλη Ισβέσκ στις 8 Ιανουαρίου, η οποία είχε μάλιστα ανατεθεί από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, που ανέφερε ότι η παράσταση συμβόλιζε την «απόρριψη του ναζισμού.»

Σε δήλωσή τους, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι έλαβαν γνώση του γεγονότος κατά τη διάρκεια έρευνας στο Διαδίκτυο, κάτι που τους οδήγησε σε περαιτέρω διερεύνηση της εμφάνισης ναζιστικών συμβόλων στο εν λόγω τσίρκο.

Ο ρωσικός νόμος απαγορεύει τις δημόσιες επιδείξεις ναζιστικών συμβόλων. Η απαγόρευση, που εισήχθη το 2014, είχε βρει αντίθετους ορισμένους νομοθέτες που ισχυρίστηκαν ότι θεωρητικά κάλυπτε ντοκιμαντέρ για το Τρίτο Ράιχ καθώς και ταινίες μεγάλου μήκους, εικονογραφήσεις βιβλίων και σχολικά εγχειρίδια.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, εν τω μεταξύ, υπερασπίστηκε την παράσταση, λέγοντας ότι προοριζόταν να είναι «σύμβολο όχι μόνο της νίκης επί του φασισμού, αλλά και της απόρριψης και της παγκόσμιας καταδίκης των ιδανικών της ναζιστικής Γερμανίας.»

Η Εκκλησία επιμένει ότι καλύπτεται από εξαίρεση, που επιτρέπει την εμφάνιση ναζιστικών συμβόλων υπό την προϋπόθεση ότι «δημιουργούν μια αρνητική στάση απέναντι στη ναζιστική ιδεολογία» και η οποία φέρει την υπογραφή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Μάρτιο του 2020.

Ο πίθηκος και οι κατσίκες καθοδηγούνταν από εκπαιδευτές που φορούσαν σοβιετικές στολές κατά τη διάρκεια της παράστασης, δήλωσαν αξιωματούχοι της Εκκλησίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!