Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Reuters: Πόσο θα στοιχίσει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού
[Reader]: Reuters: Πόσο θα στοιχίσει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού

[Reader]: Reuters: Πόσο θα στοιχίσει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού

Σύμφωνα με το Reuters , οι ΗΠΑ συμφώνησαν να πληρώσουν 19,50 δολάρια ανά δόση για 100 εκατ. δόσεις, έχοντας την επιλογή να αγοράσουν ακόμη 500 εκατ. δόσεις, υπό όρους που θα αποτελέσουν αντικείμενο ξεχωριστής διαπραγμάτευσης.

Η ΕΕ, ωστόσο, θα λάβει το εμβόλιο σε χαμηλότερη τιμή, εν πολλοίς εξαιτίας της οικονομικής υποστήριξης της ΕΕ και της Γερμανίας για την ανάπτυξή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει την ακριβή τιμή, αυτή θα πλησιάζει περισσότερο τα 20 από ότι τα 10 δολάρια ανά δόση.

Σημειώνεται πως ο αξιωματούχος ζήτησε ανωνυμία, καθώς οι όροι της συμφωνίας είναι εμπιστευτικοί.

«Έκλεισε» η συμφωνία της ΕΕ-Pfizer για 300 εκατομμύρια δόσεις

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη,την επισφράγιση της συμφωνίας με τις Pfizer/BioNTech για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου τους κατά του κορονοϊού.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι 27 χώρες θα αγοράσουν 200 εκατομμύρια δόσεις και έχουν επιλογή για την προμήθεια επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων.

Διανομή μόλις γίνει η τελική έγκριση

Η διανομή θα εξαρτηθεί από την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), ο οποίος δεν έχει ακόμη λάβει τα στοιχεία της κλινικής δοκιμής, τα οποία θα εξετάσει για να γνωμοδοτήσει προς την Κομισιόν, η οποία θα λάβει και την τελική απόφαση για την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!