Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Restart με ορόσημο την 7η Ιουλίου, αλλαγές στους «μπλε φακέλους» και σύντομα…ανασχηματισμός
[Reader]: Restart με ορόσημο την 7η Ιουλίου, αλλαγές στους «μπλε φακέλους» και σύντομα…ανασχηματισμός

[Reader]: Restart με ορόσημο την 7η Ιουλίου, αλλαγές στους «μπλε φακέλους» και σύντομα…ανασχηματισμός

Το πρωινό της Παρασκευής για την κυβέρνηση ήταν ικανοποιητικό. Το έβλεπε κανείς και στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που έμπαινε στην αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή για να απαντήσει στη Φώφη Γεννηματά, στην ώρα του Πρωθυπουργού.

Είχε προηγηθεί η σύντομη εκδήλωση των εγκαινίων του Ελληνικού, με τις μπουλντόζες πίσω από τον πρωθυπουργό να γκρεμίζουν τα εναπομείναντα κτίρια στον χώρο. Μια επένδυση που σε ορισμένους φάνταζε αδιανόητο ότι, εν τελεί θα πραγματοποηιθεί, δρομολογήθηκε και οι μπουλντόζες μπήκαν. Με αυτή την εντυπωσιακή εικόνα, εκπλήρωση μιας υπεσχημένης εξέλιξης από την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης πήγε στη Βουλή και ξετύλιξε τη νέα δέσμη μέτρων ύψους 3,5 δις ευρώ για τη στήριξη της εργασίας.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε ένα πλαίσιο ενεργειών που εκτείνεται από τον μηδενισμό της προκαταβολής φόρου σε ορισμένες περιπτώσεις, για αρκετές ζημιογόνες επιχειρήσεις, έως σημαντικές εκπτώσεις για όλες τις επιχειρήσεις με ζημιογόνο χρήση. Ακόμα, θα προβλέπεται σημαντική επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ οι εποχικές επιχειρήσεις για το τρίτο τρίμηνο δεν θα πληρώσουν καθόλου εισφορές. Παράλληλα, το Συνεργασία επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας, ενώ έρχεται και ένας τρίτος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής το επόμενο διάστημα, ύψους 1 δις ευρώ.

Με αυτά τα όπλα στα χέρια του, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να σηματοδοτήσει το μεταρρυθμιστικό restart μετά και το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού από τις αρχές Ιουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!