Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Προς ραντεβού Μητσοτάκη-Μακρόν στην Κορσική – Γαλλικό μήνυμα στην Άγκυρα για διάλογο ή κυρώσεις
[Reader]: Προς ραντεβού Μητσοτάκη-Μακρόν στην Κορσική – Γαλλικό μήνυμα στην Άγκυρα για διάλογο ή κυρώσεις

[Reader]: Προς ραντεβού Μητσοτάκη-Μακρόν στην Κορσική – Γαλλικό μήνυμα στην Άγκυρα για διάλογο ή κυρώσεις

Λεπτομέρειες απομένουν για να κλειδώσει ένα νέο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αυτή την περίοδο αποτελεί και τον βασικότερο υποστηρικτή των ελληνικών θέσεων στην Ε.Ε., με το βλέμμα στραμμένο και στη Σύνοδο Κορυφής στις 24 του μήνα.

Όλες τις προηγούμενες μέρες Αθήνα και Παρίσι είναι σε επαφή και για τον συντονισμό σε αμυντικό επίπεδο, τόσο για την προσέγγιση σε επίπεδο στρατιωτκής συνεργασίας όσο και για την προμήθεια των αεροσκαφών Rafale. Κατά πληροφορίες του Reader.gr, αυτή τη στιγμή φαντάζει πιο πιθανό ένα ραντεβού του κ. Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο στην Κορσική, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, του λεγόμενου MED7. Το άλλο σενάριο που ήταν στο τραπέζι θα ήταν το ραντεβού να γίνει στο Παρίσι το πρωί της Πέμπτης και οι δύο ηγέτες να πάνε από κοινού στην Κορσική.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρχε συνεννόηση με τη γαλλική πλευρά για ραντεβού στο Παρίσι, συνεπώς προγραμματίζεται η συνάντηση για την Κορσική. Όσο για την αμυντική συμφωνία, δεν είναι σαφές, αν μέχρι την Πέμπτη θα υπάρχει κάποιου είδους κείμενο προς υπογραφή, αν και, όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές, αυτό, σε αυτή τη φάση, δεν αλλάζει κάτι ούτε ως προς τη διπλωματική και στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, ούτε ως προς τη στάση της Γαλλίας έναντι της Τουρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!