Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Προς παράταση το lockdown και μετά τις 30/11 – Άνοιγμα σε φάσεις τον Δεκέμβριο
[Reader]: Προς παράταση το lockdown και μετά τις 30/11 – Άνοιγμα σε φάσεις τον Δεκέμβριο

[Reader]: Προς παράταση το lockdown και μετά τις 30/11 – Άνοιγμα σε φάσεις τον Δεκέμβριο

Εξαιρετικά πιθανή φαντάζει, με τα σημερινά δεδομένα, η παράταση του lockdown και μετά τις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του reader.gr. Και μπορεί τα χθεσινά κρούσματα να έδειξαν ότι είμαστε στη φάση της λεγόμενης «επιπεδοποίησης» της επιδημικής καμπύλης, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το άνοιγμα στο τέλος του Νοεμβρίου θεωρείται ως η πιο ασφαλής επιλογή, τηρουμένων των αναλογιών.

Όλα τα σενάρια, βεβαίως, είναι στο τραπέζι, αλλά, με τα σημερινά νούμερα εξετάζεται πλέον εξαιρετικά σοβαρά η επέκταση του καθεστώτος των περιορισμών για τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά τις 30 Νοεμβρίου. Σε αυτό συνηγορούν οι τρέχοντες αριθμοί, καθώς, ακόμα και μείωση των κρουσμάτων να καταγραφεί τις επόμενες μέρες, η πίεση στο σύστημα υγείας θα εξακολουθήσει να είναι μεγάλη, με δεδομένο ότι νοσηλείες και διασωληνώσεις «εμφανίζονται» τουλάχιστον 15 ημέρες μετά τα κρούσματα.

Κυβερνητικά στελέχη προειδοποιούν ότι τις επόμενες μέρες θα καταγραφεί μια αξιοσημείωτη πίεση στο σύστημα Υγείας, το οποίο ήδη στη Βόρεια Ελλάδα φτάνει και ξεπερνά, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, τα όρια του. Τις επόμενες μέρες θα δοθεί και η καθοριστική μάχη της Αττικής, με αύξηση νοσηλειών και διασωληνώσεων, αλλά και με διακομιδές από άλλες περιοχές που θα βρίσκονται με τη σειρά τους σε κατάσταση πίεσης. Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο ότι ακόμα τις επόμενες ημέρες θα βλέπουμε τα επίχειρα των κρουσμάτων προ τουλάχιστον δύο εβδομάδων, θα πρέπει να επέλθει περαιτέρω σταθεροποίηση για την έξοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!