Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Προς λουκέτο το 50% των καταστημάτων εστίασης – 1.000.000 εργαζόμενοι «στον αέρα»
[Reader]: Προς λουκέτο το 50% των καταστημάτων εστίασης – 1.000.000 εργαζόμενοι «στον αέρα»

[Reader]: Προς λουκέτο το 50% των καταστημάτων εστίασης – 1.000.000 εργαζόμενοι «στον αέρα»

Στη δραματική κατάσταση που βιώνει ο κλάδος της εστίασης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, κάνοντας λόγο για περίπου 40.000 επιχειρήσεις που απειλούνται με λουκέτο.

Μιλώντας στο Open, ο κύριος Καββαθάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας πως το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο στα αστικά κέντρα, αλλά και στα προάστια και την περιφέρεια, συμπαρασύροντας στη δίνη του δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «έχουμε 80.000 επιχειρήσεις εστίασης και οι μισές απειλούνται με λουκέτο», ενώ ήδη τον τελευταίο 1,5 μήνα πολλά καταστήματα έχουν κατεβάσει οριστικά ρολά:

«Στη Θεσσαλονίκη μόνο στο κέντρο της πόλης έκλεισαν άλλα 40 καταστήματα εστίασης. Το πρόβλημα είναι μεγάλο σε Ρόδο, Χανιά, στα προάστια της Αθήνας, Κηφισιά, Ερυθραία κι άλλες περιοχές. Την εικόνα θα τη δούμε καθαρή όταν ξανά ανοίξει η εστίαση. Τότε θα μετρήσουμε πραγματικά πόσα λουκέτα θα έχουμε».

Συνεχίζοντας στον ίδιο δραματικό τόνο, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι 330.000, ενώ χαρακτήρισε τον κλάδο ως τον «δεύτερο μεγαλύτερο εργοδότη» μετά το Δημόσιο.

Όπως διευκρίνισε, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτοί, καθώς «είναι μία σειρά κλάδων, που είναι συνεργάτες της εστίασης, από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα, που επηρεάζει τουλάχιστον 1.000.000 εργαζόμενους.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία καταστροφή. Ο κλάδος ζητεί από την Πολιτεία στήριξη, γιατί έχει λάβει την μικρότερη όλο αυτό το διάστημα».

«Ο κλάδος της εστίασης έχει συμβολή στο ΑΕΠ, έχει συμβολή στον τουρισμό, κι έχει πληγεί όσο κανείς άλλος», τόνισε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!