Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Προκλητικός παραμένει ο Ερντογάν – Η Αθήνα πιέζει για την αποκλιμάκωση
[Reader]: Προκλητικός παραμένει ο Ερντογάν – Η Αθήνα πιέζει για την αποκλιμάκωση

[Reader]: Προκλητικός παραμένει ο Ερντογάν – Η Αθήνα πιέζει για την αποκλιμάκωση

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Τούρκος Πρόεδρος φωτογράφισε για ακόμη μια φορά το Καστελόριζο επαναλαμβάνοντας εκ νέου τις απειλητικές και προκλητικές δηλώσεις κατά της Αθήνας.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ. Τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Όταν έρθει η ώρα, ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Τους καλώ να δουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η ανάδειξη της τουρκικής παραβατικότητας και η επισήμανση των ενεργειών που επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό “κράτους – ταραξία”, βρίσκονται πάντως στον πυρήνα των διπλωματικών ενεργειών της ελληνικής διπλωματίας. “Η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα που ανοίγει παντού πολεμικά μέτωπα” είπε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Η Αθήνα μάλιστα επανέλαβε το αυστηρό της μήνυμα στην Άγκυρα, ότι διάλογος κάτω από απειλές και προκλήσεις δεν γίνεται και δηλώνει έτοιμη για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. “Ήδη οι παράνομες και προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας παρατράβηξαν”, είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ελλάδα και Κύπρος θα ζητήσουν στη Σύνοδο Κορυφής την άμεση ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, αν δεν υπάρξει άμεση και έμπρακτη αποκλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Άγκυρας, η οποία καλείται να να σταματήσει τις έκνομες ενέργειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!