Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Προκήρυξη για την έκρηξη στην Ευελπίδων: «Στηρίζουμε τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα»
[Reader]: Προκήρυξη για την έκρηξη στην Ευελπίδων: «Στηρίζουμε τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα»

[Reader]: Προκήρυξη για την έκρηξη στην Ευελπίδων: «Στηρίζουμε τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα»

Στόχος της επίθεσης –σύμφωνα με τον συντάκτη της προκήρυξης- ήταν «να στηρίξουμε τον αγώνα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Στο κείμενο σημειώνεται ότι ο «Πυρήνας Αναρχικής Επίθεσης» τοποθέτησε εμπρηστικό μηχανισμό σε μία από τις εισόδους των δικαστηρίων και συγκεκριμένα σε αυτή των δικηγόρων.

«Το βράδυ της Παρασκευής 5/2 τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό σε μία από τις εισόδους των δικαστηρίων της Ευελπίδων (συγκεκριμένα σε αυτή των δικηγόρων) θέλοντας να στηρίξουμε τον αγώνα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η επίθεση στις κεντρικές δομές του δικαστικού οργάνου απαντά σε μια πολύ σαφή πολιτική επιλογή. Η κεντρική κυβερνητική αρχή σε αγαστή συνεργασία με τους εκπροσώπους της αστικής δικαιοσύνης οδηγούν τον σύντροφο στον θάνατο ή στην καλύτερη περίπτωση σε ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του», αναφέρει αρχικά το κείμενο ανάληψης ευθύνης και συνεχίζει:

«Η πολιτική αυτή απόφαση να δολοφονήσουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. (…) Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα της ιστορίας του επαναστατικού κινήματος και κομμάτι των αγώνων μας. Με την ενέργεια αυτή δηλώνουμε στους βασανιστές του, που έχουν τυφλωθεί από την εξουσιαστική αλαζονεία, ότι θα πρέπει να εξετάσουν πολύ σοβαρά το πολιτικό κόστος που θα κληθούν να διαχειριστούν αν επιχειρήσουν να δολοφονήσουν τον σύντροφο. Νίκη στην απεργία πείνας του επαναστάτη κομμουνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα».

Αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής μελετούν προσεκτικά την προκήρυξη, την ίδια ώρα που εκφράζεται αγωνία για ενδεχόμενη αναβάθμιση των «χτυπημάτων» που έχουμε δει τις τελευταίες περίπου 15 ημέρες από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!