Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [Reader]: «Πράσινα» ξενοδοχεία: Η νέα τάση στον τουρισμό
[Reader]: «Πράσινα» ξενοδοχεία: Η νέα τάση στον τουρισμό

[Reader]: «Πράσινα» ξενοδοχεία: Η νέα τάση στον τουρισμό

Η Ελλάδα με το απαράμιλλο σε πλούτο φυσικό περιβάλλον και τις παραδοσιακές δομές, πρωταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο στον τομέα της αειφόρας ανάπτυξης. Ορεινά τοπία εναλλάσσονται με πεδινές «αγκαλιές» δημιουργώντας ένα φυσικό σκηνικό απίστευτης ομορφιάς, ιδανικό για εναλλακτικές περιπλανήσεις, όπου θα νιώσετε όλη τη δύναμη της γης και την αξία της ζωής.

Στο ίδιο μοτίβο, ο σεβασμός στην παράδοση, το περιβάλλον, στο παρόν και φυσικά στο μέλλον, τα Eco Hotels αυξάνονται κάθε χρόνο. Είτε ήδη υπάρχοντα ξενοδοχεία που προχωρούν σε σημαντικές περιβαλλοντικές βελτιώσεις στη δομή κατασκευής και στη λειτουργία, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, είτε νέα ξενοδοχεία που χτίζονται από το μηδέν με βασικό άξονα την προστασία στο περιβάλλον.

Ένα οικολογικό ξενοδοχείο συνήθως πρέπει να πληρεί ως βασικά κριτήρια:

  • Εξάρτηση από το φυσικό περιβάλλον
  • Την οικολογική βιωσιμότητα
  • Αποδεδειγμένη συμβολή στην εξοικονόμηση ενέργειας
  • Παροχή προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
  • Ενσωμάτωση των πολιτιστικών επιδράσεων
  • Παροχή οικονομικής απόδοσης στην τοπική κοινότητα

Το Green Key
Μϊα από τις πιο επίσημες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι η πιστοποίηση με Green Key. Πρόκειται για το οικολογικό σήμα ποιότητας στις τουριστικές μονάδες. Προκειμένου να λάβουν αλλά και να διατειρούσουν οι ενδιαφερόμενοι τουριστικοί επιχειρηματίες το Green Key, οφείλουν να τηρούν ορισμένες απαιτήσεις οικολογικής χροιάς. Στο δίκτυο σήμερα συμμετέχουν όλες οι μορφές ξενοδοχειακών μονάδων, εστιατορίων και εγκαταστάσεων αναψυχής, αλλά αργότερα θα συμπεριληφθούν και άλλοι τομείς τουριστικού ενδιαφέροντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!