Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Πώς θα πάρει «μπρος» ο τουρισμός;
[Reader]: Πώς θα πάρει «μπρος» ο τουρισμός;

[Reader]: Πώς θα πάρει «μπρος» ο τουρισμός;

Η προεργασία για τις διακρατικές συμφωνίες γίνεται ήδη από τα αρμόδια υπουργεία, καθώς γίνεται ξεκάθαρο πως η επίτευξη συμφωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο δυσκολεύει και μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο. Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμφωνηθούν κανόνες με συγκεκριμένες χώρες μέχρι τα μέσα Μαϊου ώστε να ξεκινήσει μια μικρή εισροή τουριστών προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Ο Πρωθυπουργός πάντως, μέσω του CNN, διαμήνυσε πως αν όλα πάνε καλά, η χώρα θα ανοίξει τις πόρτες της την 1η Ιουλίου για τουρίστες. Θα πρέπει να υπάρξει τεστάρισμα πριν την αναχώρηση τους, ενώ σχεδιάζεται και η επίβλεψη τους εν Ελλάδι, είτε με μοριακό έλεγχο είτε με τεστ αντισωμάτων.

Η ομάδα εργασίας στην οποία συμμετέχουν τα συναρμόδια υπουργεία αλλά και οι φορείς του τουρισμού αναμένεται να παρουσιάσουν τις επόμενες ημέρες στον Πρωθυπουργό προτάσεις για την επαναλειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας σε δυο άξονες: Ο πρώτος περιλαμβάνει μέτρα για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται ενώ το δεύτερο σκέλος αφορά στις υγειονομικές παρεμβάσεις για τη λειτουργία καταλυμάτων και πτήσεων.

Η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει το σενάριο ώστε η Ελλάδα να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό μέσα στον Ιούλιο, ενώ η τουριστική σεζόν αναμένεται να επεκταθεί πλήρως και μέσα στον Σεπτέμβριο, ακόμη και Οκτώβριο ή Νοέμβριο εφόσον το επιτρέψουν και κλιματικές συνθήκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!