Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Reader]: Πως η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε ταινίες- Η εκτόξευση του Premium Video on Demand
[Reader]: Πως η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε ταινίες- Η εκτόξευση του Premium Video on Demand

[Reader]: Πως η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε ταινίες- Η εκτόξευση του Premium Video on Demand

Η πανδημία δεν έχει επηρεάσει μόνο το φετινό κινηματογραφικό πρόγραμμα, αλλά οι επιπτώσεις αναμένεται να φανούν στα επόμενα χρόνια. Με την έξαρση του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο να κρατά τις κινηματογραφικές αίθουσες κλειστές, πολλές ταινίες βγήκαν κατευθείαν on demand ή/και για streaming. Οι σημαντικοί «παίκτες» του Hollywood προσπαθούν να βρουν λύσεις και μία από τις κινήσεις που έγιναν είναι η ανάπτυξη των υπηρεσιών streaming όπως και των premium Video on demand (PVOD) που πήραν (προσωρινά;) τη θέση των σκοτεινών αιθουσών.

Παρά την έλλειψη πολλών φέσκων κινηματογραφικών προτάσεων, η οικιακή ψυχαγωγία με το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο που προσφέρει, άνθισε. Όλα ξεκίνησαν όταν ο καλοκαίρι η διάσημη εταιρεία Universal συμφώνησε με τη μεγαλύτερη κινηματογραφική αλυσίδα του κόσμου, την AMC να αλλάξει τον τρόπο που γίνεται η αποκλειστική διανομή από τους κινηματογράφους.

Ενώ αρχικά το διάστημα ανάμεσα στην προβολή των ταινιών στις αίθουσες και στην διαθεσιμότητα τους online ήταν για τουλάχιστον 90 μέρες, πλέον το χρονικό αυτό διάστημα έχει μειωθεί στις 17 ημέρες. Αυτό το νέο κινηματογραφικό μοντέλο αυξάνει τα κέρδη για τα στούντιο από τη διάθεση online, έτσι με αυτό το κέρδος μπορούν να δώσουν το πράσινο φως για περισσότερες ταινίες.

Το 2020 διάφορες πολυαναμενόμενες ταινίες όπως η «Mulan» της Disney, το «Trolls World Tour» της Universal / DreamWorks Animation και το «Scoob!» της Warner Bros ήταν πρώτα διαθέσιμα σε premium Video on demand (PVOD) και μετά σε άλλες υπηρεσίες streaming.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!