Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Πόρισμα του ΕΟΠΥΥ «καίει» τον σύζυγο της Ράικου – Υπόθεση «φούσκα» λέει ο ίδιος
[Reader]: Πόρισμα του ΕΟΠΥΥ «καίει» τον σύζυγο της Ράικου – Υπόθεση «φούσκα» λέει ο ίδιος

[Reader]: Πόρισμα του ΕΟΠΥΥ «καίει» τον σύζυγο της Ράικου – Υπόθεση «φούσκα» λέει ο ίδιος

«Ακόμη μία υπόθεση “φούσκα”» αναφέρει σε δήλωσή του ο ίδιος ο γιατρός αναφορικά με την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για φερόμενη κατευθυνόμενη συνταγογράφηση εκ μέρους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, από τους ελέγχους των ειδικών, φαίνεται να προκύπτει πως ο συγκεκριμένος γιατρός εμφανίζει κατευθυνόμενη συνταγογράφηση σε μεγάλη κλίμακα, πρακτική η οποία στο πόρισμα αποτιμάται σε ζημιά του Δημοσίου που αγγίζει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Οι ελεγκτές φαίνεται επίσης να διαπιστώνουν στο πόρισμα που κατέθεσαν στις δικαστικές αρχές, ότι οι ασθενείς για τους οποίους εκδόθηκαν οι συνταγογραφήσεις του εν λόγω γιατρού φθάνουν τους 1.033, πλην όμως φαίνεται να είχε εξετάσει μόνον πέντε από αυτούς.

Στο πόρισμα τονίζεται πως η επίμαχη συνταγογράφηση του υπό έρευνα γιατρού, κατευθύνεται, σε μεγάλα ποσοστά, προς συγκεκριμένες εταιρίες, επισημαίνεται ότι η συνταγογράφηση χωρίς εξέταση ασφαλισμένου αποτελεί σοβαρό και επικίνδυνο ιατρικό σφάλμα και ότι η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση παραβιάζει διατάξεις του ΕΟΠΥΥ.

Το πόρισμα των ελεγκτών της ΥΠΕΔΥΦΚΑ απεστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία με τη σειρά της το διαβίβασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς για να συσχετιστεί με την διευρυμένη έρευνα των εισαγγελικών λειτουργών για ύποπτες συνταγογραφήσεις υπέρ φαρμακευτικών εταιριών.

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς έχει αποστείλει το εν λόγω πόρισμα στην Βουλή προκειμένου να συσχετιστεί εφόσον απαιτείται με την υπόθεση της Novartis και παράλληλα συνεχίζει την έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, απάτης και παθητικής δωροδοκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!